Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαχοδήμος – Από την έξοδο στην αποθέωση, μια εμπιστοσύνη δρόμος

Βλαχοδήμος – Από την έξοδο στην αποθέωση, μια εμπιστοσύνη δρόμος

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος όρθωσε τείχος κόντρα στην Αϊντχόφεν στέλνοντας την Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League και «φώναξε» δυνατά πως είναι ξανά εδώ.

Η Μπενφίκα προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League με «ήρωα» τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του στη ρεβάνς με την Αιντχόφεν, όντας ο «φύλακας άγγελος» των «Αετών» της Λισαβόνας. Μια δικαίωση για τον διεθνή Ελληνα τερματοφύλακα που το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το «Ντα Λουζ». To10.gr αναλύει βασικά κομμάτια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, εξηγώντας πώς κατάφερε να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο της ομάδας του Ζόρζε Ζεσούς.

Τα γερμανικά «θεμέλια»

Οι Γερμανοί είναι ένας λαός που χαρακτηρίζεται από αυστηρή πειθαρχία σε οτιδήποτε κάνουν, με το ποδόσφαιρο φυσικά να μην αποτελεί εξαίρεση. Γεννημένος στη Στουτγκάρδη από Έλληνες γονείς, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα, στις οποίας της υποδομές εντάχθηκε από οκτώ χρονών. Όσο περνούσε ο καιρός ήταν ξεκάθαρο ότι δε θα εγκατέλειπε τη θέση κάτω από τα δοκάρια λόγω και του ύψους του. ΄

Όσο εκείνος συνέχιζε να εξελίσσεται η ελληνική Ομοσπονδία δεν εκκινούσε τη διαδικασία που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί με το εθνόσημο. Λόγω και της αδράνειας της, αγωνίστηκε 67 φορές με τις μικρές εθνικές ομάδες των «Πάντσερ» από το 2009 ως και το 2017, ενώ ήδη είχε αρχίσει τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, από την προηγούμενη σεζόν. Το 2018 επέλεξε τελικά να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις, γνωστοποιώντας την επιλογή του στην Ομοσπονδία, με το ντεμπούτο του να έρχεται το φθινόπωρο του ίδιου έτους σε νίκη 1-0 επί της Φιλανδίας για τους ομίλους του UEFA Nations League.

Οι πορτογαλικές «σειρήνες» και η άνοδος στην Μπενφίκα

Την τελευταία του χρονιά στο «τριφύλλι» πραγματοποίησε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, τις περισσότερες από κάθε άλλη, κρατώντας 12 φορές απαραβίαστη την εστία του. Η αλήθεια είναι ότι ήταν σε πολλές περιπτώσεις αρκετά καλύτερος από τους αμυντικούς ακριβώς μπροστά του κρατώντας «το μηδέν» σε 36 από τις 63 φορές που αγωνίστηκε συνολικά με τους πράσινους.

Στο γεγονός αυτό βοηθούν οι εκτινάξεις του και οι καλές του αντιδράσεις όταν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον επιτιθέμενο. Αυτά ακριβώς είδε η Μπενφίκα και πλήρωσε 2.4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2018. Έδειξε διαπιστευτήρια σχεδόν αμέσως, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League, με τη βραδιά κόντρα στην ΑΕΚ στην Αθήνα να εντυπωσιάζει τους πάντες καθώς με τις αποκρούσεις του κράτησε την Μπενφίκα «όρθια» στερώντας ουκ ολίγες φορές το γκολ από την Ένωση.

Ενώ προοριζόταν για αναπληρωματικός, κέρδισε με τις εμφανίσεις του φανέλα βασικού, αγωνιζόμενος 40 φορές στις πορτογαλικές διοργανώσεις, χωρίς να δεχθεί γκολ στις 17 από αυτές, κατακτώντας και το πρωτάθλημα. Συνέχισε ως πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια και την επόμενη σεζόν με ακόμα περισσότερους αγώνες στα πόδια του, 45, χωρίς να δεχθεί τέρμα στους 18.

Ο παραγκωνισμός και η αναγέννηση

Πέρυσι προς στο τέλος της σεζόν έμενε στον πάγκο, τελειώνοντας το πρωτάθλημα με μόλις 18 συμμετοχές. Το καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι θα αποχωρούσε από τους «Αετούς», όμως, μετά από συζήτηση με το σύλλογο, κατάλαβε ότι θα παραχωρηθεί σε τιμή που κρίνεται λογική και συμφέρουσα με βάση τη συνολική προσφορά του, με πολύ πιθανό ενδεχόμενο αυτό να συμβεί του χρόνου, ανάλογα βέβαια και με την απόδοσή του μέσα στη σεζόν κι εφόσον εννοείται ο ίδιος εξακολουθήσει να επιθυμεί κάτι τέτοιο, κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει, όπως έδειξαν οι νέες δηλώσεις του.

Μόλις ξεκαθάρισαν τα πράγματα σαν να «γύρισε» ο διακόπτης. Ως τώρα έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες της Μπενφίκα σε πρωτάθλημα και προκριματικά Champions League, επτά συνολικά, δεχόμενος γκολ μόνο στους δύο εξ αυτών. Με τέτοιες εμφανίσεις όπως τη χθεσινή και τα πράγματα πιο ξεκάθαρα ο «Ody» έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω τα όσα συνέβησαν προς το φινάλε της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και να είναι καθοριστικός, ανεβάζοντας τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024