Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Τα προφίλ των αντιπάλων του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ – Τα προφίλ των αντιπάλων του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον έκτο όμιλο του Europa Conference League τις Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν - Σας παρουσιάζουμε τα προφίλ των αντιπάλων του Δικεφάλου

Γνωστές έγιναν οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκει απέναντι του τις Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.

Σας παρουσιάζουμε τα προφίλ των αντιπάλων της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα της Δανίας, με την ευρωπαϊκή της περιπέτεια να ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε την πρόκριση για τους ομίλους, αποκλείοντας κατά σειρά τις Τορπέντο (4-1, 0-5), Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (1-1, 4-2) και Σίβασπορ (1-2, 5-0).

Παράλληλα βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 14 βαθμούς μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές, έναν λιγότερο από την πρώτη Μίντιλαντ.

Γήπεδο: Πάρκεν Στέιντιουμ (38.065)

Προπονητής: Ο Τζες Θόρουπ βρίσκεται στον πάγκο από τον Νοέμβριο του 2020, έχοντας καθοδηγήσει την Κοπεγχάγη μέχρι στιγμής σε 39 παιχνίδια, με απολογισμό 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Αγαπημένο του σύστημα είναι 4-3-2-1, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά και το 4-3-3.

Αστέρι: Ο 22χρονος επιθετικός Γιόνας Βιντ είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, με την χρηματιστηριακή του αξία να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Στην Κοπεγχάγη αγωνίζονται και δύο Έλληνες, και συγκεκριμένα ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είναι και αρχηγός της ομάδα, όπως και ο Μάριο Οικονόμου.

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μετά τον Ολυμπιακό, η Σλόβαν θα βρει απέναντί της άλλη μία ελληνική ομάδα. Οι Σλοβάκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου στην χώρα τους και βρέθηκαν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αρχικά πέρασαν το εμπόδιο της Σάμροκ Ρόβερς με συνολικό σκορ 3-2 (2-0, 2-1), αλλά στη συνέχεια το εμπόδιο της Γιουνγκ Μπόις ήταν ανυπέρβλητο. Η Σλόβαν έφερε λευκή ισοπαλία στην έδρα και ηττήθηκε με 3-2 στην Ελβετία.

Ακολούθησε η περιπέτεια στα προκριματικά του Europa League, με την Σλόβαν να αποκλείει την Λίνκολν με 4-2 συνολικό σκορ (1-1, 3-1), όμως ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στα playoffs της διοργάνωσης και την απέκλεισε με 5-2 (3-0, 2-2).

Το πρωτάθλημα στην Σλοβακία βρίσκεται στην τέταρτη αγωνιστική και η Σλόβαν έχει το απόλυτο των νικών.

Γήπεδο: Tεχέλνε Πόλε (22.500)

Προπονητής: Ο Βλάντιμιρ Βάις βρίσκεται στον πάγκο από τον Μάιο του 2021, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Σε 13 παιχνίδια που έχει καθοδηγήσει την ομάδα, έχει απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ο 56χρονος χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές το 4-2-3-1 ως σχηματισμό.

Αστέρι: Ο γιος του προπονητή και συνονόματός του, Βλάντιμιρ Βάις είναι από τους καλύτερους παίκτες του ρόστερ. Για ενάμισι χρόνο ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ στην Σλόβαν βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020.

Λίνκολν

Η ομάδα από το Γιβραλτάρ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας τερματίσει δεύτερη στο περσινό πρωτάθλημα της χώρας.

Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, αποκλείοντας με 7-2 συνολικό σκορ την Φόλα Ες. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Κλουζ, αλλά οι Ρουμάνοι ήταν καλύτεροι και πήραν την πρόκριση με δύο νίκες (1-2, 2-0).

Ακολούθησε το Europa League, με την Λίνκολν να αποκλείεται από την Σλόβαν με συνολικό σκορ 4-2 (1-1, 3-1), αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο Europa Conference League, καθώς απέκλεισε την Ρίγα με 4-2 συνολικό σκορ (1-1, 3-1 παρ.) και πήρε την ιστορική πρόκριση.

Γήπεδο: Βικτόρια Στέιντιουμ (5.000)

Προπονητής: Ο Μάικ ΜακΕλβι είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Λίνκολν στους ομίλους της διοργάνωσης. Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Οκτώβριο του 2020 και την έχει κοουτσάρει σε 32 αγώνες, έχοντας ως απολογισμό 21 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Χρησιμοποιεί κατά κόρον το 4-2-3-1, ενώ σε κάποια παιχνίδια κατεβάζει την ομάδα και με 4-3-3

Αστέρι: Ο Αργεντινός εξτρέμ, Μπρίαν Γκόμες είναι ένας από τους ελάχιστους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο οποίος πήγε ως ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι. Η αξία του αγγίζει τις 300.000 ευρώ και είναι η υψηλότερη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Λίνκολν.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024