Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ – Σταθερά σε υψηλό 30 ετών ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών

ΗΠΑ – Σταθερά σε υψηλό 30 ετών ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών

Ο δείκτης έμεινε αμετάβλητος στο 3,6% τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας πως εμμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική αγορά

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τριάντα χρόνια παρέμεινε τον Ιούλιο ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών, που είναι ένας από τους δείκτες που λαμβάνει σοβαρά υπόψη της η Federal Reserve στην καταγραφή των πληθωριστικών τάσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο, ήτοι στο «ζενίθ» του 3,6% που ήταν και παραμένει το υψηλότερο νούμερο για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες από το Μάιο του 1991.

Πάντως, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών τιμών και των τιμών των τροφίμων ο δείκτης κινήθηκε ακόμη πιο ψηλά, στο 4,2% σε ετήσια βάση, από το 4% του Ιουνίου, που ήταν και το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 1991.

Επιμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις

Τα ατομικά εισοδήματα επίσης εκτινάχθηκαν για το μήνα σε ποσοστό 1,1%, ήτοι πολύ πάνω από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,3%.

Αντιστοίχως, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν εντός των προβλέψεων κατά 0,3%.

Η Fed στις εκτιμήσεις της έχει υποστηρίξει πως η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων θα είναι προσωρινή και πως οι τιμές θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν, περίπου από τα τέλη της χρονιάς.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες πολλά στελέχη έχουν αναθεωρήσει την άποψη τους εκτιμώντας πως τελικά η πίεση των πληθωριστικών πιέσεων μπορεί να διαρκέσει πιο πολύ.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024