Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες «κοπές» ακτινιδίων οδηγούνται σε εξαγωγή

Παράνομες «κοπές» ακτινιδίων οδηγούνται σε εξαγωγή

Καταγγελίες για παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων τα οποία οδηγούνται σε εξαγωγή από την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας.

Στον δρόμο για τις αγορές χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης, φαίνεται ότι έχουν πάρει παρτίδες με ακτινίδια, τα οποία έχουν κοπεί παράνομα. Μια εμπορική πρακτική, που εκτός του ότι είναι παράνομη θίγει τα συμφέρονται συνεταιρισμών και παραγωγών.

Στις παραπάνω καταγγελίες προέβη η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, η οποία κοινοποίησε το πρόβλημα στους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας. Σ’ αυτή επισημαίνεται η ανάγκη να «ληφθούν άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ’ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Επίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ’ ουσίαν συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024