Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά λόγοι που λατρέψαμε τη Μύκονο

Επτά λόγοι που λατρέψαμε τη Μύκονο

Από τα πράγματα που θα ακούσεις για το νησί των ανέμων, ένα είναι το πιο ειλικρινές: Η Μύκονος έχει κάτι για τον καθένα

Με όποια διάθεση κι αν φτάσεις στη Μύκονο, θα καταφέρει να σε κερδίσει. Και όσες εικόνες της κι αν έχεις συλλέξει πιο πριν, από αφιερώματα, ειδήσεις και – φυσικά – από τις αναρτήσεις που πλημμυρίζουν κάθε καλοκαίρι το feed σου, το πιο διάσημο νησί των Κυκλάδων θα έχει πάντα έναν ακόμη άσσο στο μανίκι του, που μοιάζει λες κι έχει σχεδιαστεί για να σε εντυπωσιάσει. Εσένα συγκεκριμένα.

Είτε έχεις σκοπό να της χαρίσεις τις τελευταίες μέρες του φετινού σου καλοκαιριού (ή και τις πρώτες του φθινοπώρου, που το νησί εξακολουθεί να σφύζει από ζωή, έχοντας όμως πάρει μια «ανάσα» από το high season του), είτε ψάχνεις ήδη ιδέες για του χρόνου, οι παρακάτω μαγικές γωνιές του θα πρέπει σίγουρα να βρουν μια θέση στο πρόγραμμά σου. Όσο για τον υπόλοιπο χρόνο σου στη Μύκονο; Άσε τον εαυτό σου να περιπλανηθεί, να εξερευνήσει και να χαθεί. Τιρκουάζ νερά, κοσμοπολίτικα μπαρ και πολυτελή εστιατόρια – με την πραγματική έννοια, του νόστιμου, προσεγμένου, ποιοτικού και καλόγουστου – θα χρωματίσουν τις μέρες σου με τον καλύτερο τρόπο.

Μυκονιάτικες εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις

Ένα από τα εμβληματικά cocktail του COYA Mykonos ποζάρει κάτω από τους iconic Μύλους της Μυκόνου

Η selfie στους Κάτω Μύλους

Κλισέ; Κλισέ. Όμως οι Κάτω Μύλοι της Μυκόνου δεν βρέθηκαν τυχαία τυπωμένοι επάνω στις πιο χαρακτηριστικές καρτ-ποστάλ του νησιού. Εκεί, εκτός από τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια, σε περιμένει μια από τις πιο ωραίες θέες που θα δεις σε ολόκληρη τη διαμονή σου. Είναι αδύνατον να βρεθείς κοντά τους και να μην ακουστεί ούτε ένα «κλικ» από τη φωτογραφική σου μηχανή.

Η βόλτα στα Ματογιάννια

Μια αυλή με επιρροές από την αυτοκρατορία των Ίνκας θα σου προσφέρει τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις του νησιού

Μια από τις πιο διάσημες «περατζάδες» του πλανήτη θα σου προσφέρει την πιο αυθεντική μυκονιάτικη εμπειρία. Εκεί θα κάνεις το καλύτερο shopping της ζωής σου, εκεί θα πιεις το πρώτο ποτό της βραδιάς, εκεί θα τους δεις όλους. Αυτά όμως τα ξέρεις. Εκείνο που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι τα Ματογιάννια έχουν πάντα να σου αποκαλύψουν κι ένα ακόμη μυστικό.

Στη δική μας περίπτωση, αυτό ήρθε με τη μορφή μιας περουβιανής αυλής στη μέση των Κυκλάδων – που ίσως δεν ήταν και τόσο μυστική, αφού το COYA Mykonos ανήκει στις πλέον συζητημένες γαστρονομικές αφίξεις της περσινής χρονιάς. Εξάλλου, η υπογραφή του πολυβραβευμένου Ομίλου COYA είναι από μόνη της υπεραρκετή για να προσελκύσει το πιο premium κοινό από όλο τον κόσμο, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη όπου προσφέρονται οι μοναδικές, περουβιανές γεύσεις του.

Στη διακόσμησή του, που παντρεύει αρμονικά το Αιγαίο με τις λατινοαμερικάνικες επιρροές, θα βρεις την εξωτική νότα που δεν ήξερες ότι έλειπε από τις κυκλαδίτικες διακοπές σου. Και στο μενού του σε περιμένουν οι πιο ελαφριές, υγιεινές και ταυτόχρονα εκρηκτικές γεύσεις, από διαλεγμένα, φρέσκα υλικά από ντόπιους προμηθευτές.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα παραδεισένια tiradito, τα λεγόμενα και «περουβιανά σασίμι»  – δεν έχεις φάει πιο τρυφερό ψάρι – και μην κάνεις το λάθος να προσπεράσεις τα Pisco bar του COYA Mykonos, όπου σερβίρεται αποσταγμένο από το ίδιο το COYA το ομώνυμο ποτό Pisco, το μυστηριώδες ξαδερφάκι της Τεκίλα. Σκέτο ή ως βάση ενός από τα εμβληματικά signature cocktails του COYA Mykonos, αποτελεί το πιο απολαυστικό συνοδευτικό της υψηλής περουβιανής γαστρονομίας.

Δικό μας αγαπημένο είναι το Pisco Sour, ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ με φρέσκο χυμό lime, σιρόπι ζάχαρης, ασπράδι αυγού και bitters, που έχει ως βάση του – φυσικά – το COYA Pisco, αλλά και τα γοητευτικά Infusions με τους ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως πράσινο μήλο και… γουασάμπι.

Το ηλιοβασίλεμα της Μικρής Βενετίας

Ίσως το πιο ρομαντικό σημείο της Μυκόνου, η Αλευκάντρα (κατά κόσμον Μικρή Βενετία) θα ήταν σχεδόν εγκληματικό να λείψει από το πρόγραμμά σου. Καπεταναίικα αρχοντικά, δείγματα της πιο ξεχωριστής εκδοχής της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής κυριολεκτικά βρέχονται από το κύμα, φέρνοντας έντονα στο νου τη διάσημη ιταλική πόλη που έδωσε το όνομά της σε αυτή τη γωνιά των Κυκλάδων. Κοκτέιλ στη βεράντα, ιστορίες για τις Μυκονιάτισσες που κάποτε έπλεναν τα ρούχα τους στον εντυπωσιακό κόλπο και το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού, συνθέτουν έναν οικισμό που είναι προορισμός από μόνος του.

Η εκκλησία που ταπείνωσε τον Λε Κορμπυζιέ

Η Βαρκελώνη έχει τη Sagrada Familia, η Μύκονος την Παραπορτιανή. Και δεν είναι υπερβολή. Μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες εκκλησίες του κόσμου, έλκει το όνομά της από τη θέση της ανάμεσα στη θάλασσα και το παραπόρτι του Κάστρου. Η περίπλοκη κι όμως λιτή μορφή της οφείλεται στο ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε (!) εκκλησιών, με τις τέσσερις από αυτές (Άγιος Ευστάθιος, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Σώζων, Αγία Αναστασία) να αποτελούν τη βάση της και μια πέμπτη να επικάθεται ως τρούλος.

Είναι τέτοια η αρμονία και η μοναδικότητά της, ώστε λέγεται ότι όταν την αντίκρισε ο διάσημος αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ, είπε: «Τώρα ξέρω ότι δεν έχω κατασκευάσει τίποτα που να αξίζει τον κόπο».

Οι παραλίες. Όλες οι παραλίες.

Αν και μικρή σε έκταση, η Μύκονος έχει περισσότερες παραλίες από ό,τι φαντάζεσαι – και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, ώστε είναι αδύνατον να σε αφήσουν ανικανοποίητο. Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που «τρομάζουν» από την πολυκοσμία του Super Paradise, το νησί σού επιφυλάσσει ήρεμα, ανοργάνωτα διαμάντια, όπως η Κάππαρη και ο Άγιος Σώστης. Αν ψάχνεις κάτι ενδιάμεσο, υπάρχει πάντα ο Πάνορμος με την boho τουριστική του ανάπτυξη, ενώ αν ανήκεις στους surfers σίγουρα πρέπει να κάνεις ένα πέρασμα από τη Φτελιά.

Όπως και να έχει, όμως, είναι επιβεβλημένο να λιαστείς έστω και μια φορά στην Ψαρού, για να μπορείς να πεις ότι έχεις πάρει μια συνολική εικόνα της Μυκόνου και της ανθρωπογεωγραφίας της. Εξάλλου, το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ακριβώς αυτό: Θα σε δεχτεί όποιος κι αν είσαι. Και θα καταφέρει να σου δώσει αυτό που ψάχνεις.

Η μαγική γειτόνισσα

Θα ήταν από μόνη της λόγος για να επισκεφθείς τον πιο διάσημο προορισμό της Ελλάδας, ακόμη κι αν δεν ήταν από μόνος του τόσο δελεαστικός. Η Δήλος, το νησί του Απόλλωνα, αυτός ο ατέλειωτος, παλλόμενος αρχαιολογικός χώρος, καταφέρνει να συναρπάσει και τον πλέον κυνικό. Δεν λείπουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι από εκεί πηγάζει η ανεξήγητη ενέργεια της Μυκόνου. Ακόμη, όμως, κι αν προτιμάς τις πιο πεζές αναγνώσεις, αυτός ο μοναδικός στον κόσμο τόπος θα πρέπει να μπει στο bucket list των διακοπών σου.

Ο υπέροχος VIP χώρος του COYA Mykonos μπορεί να γίνει το φόντο για τις πιο ξεχωριστές στιγμές σου

Μια (VIP) θέση για κάθε ξεχωριστή σου στιγμή

Ναι, η Μύκονος πάνω από όλα είναι γνωστή για τις premium εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει – και εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις ότι κέρδισε επάξια αυτή τη φήμη. Εδώ, η πολυτέλεια αγγίζει νέα επίπεδα σε κάθε της έκφανση, από την πιο εξεζητημένη, μέχρι την πλέον ανεπιτήδευτη μορφή της. Κι έτσι, αν θες τη γνώμη μας, δεν υπάρχει νησί που να μπορεί να φιλοξενήσει με μεγαλύτερη επιτυχία τις στιγμές που θες να θυμάσαι για πάντα.

Από την πλευρά μας, θα διαλέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη τον ιδιωτικό εξωτερικό χώρο-κόσμημα του CΟΥΑ Mykonos, που εξασφαλίζει με την ξεχωριστή του πρόσβαση ότι το private dinner σου θα είναι πραγματικά private. Τα πεντανόστιμα πιάτα, η ξεχωριστή διακόσμηση που αντλεί την έμπνευσή της από την αυτοκρατορία των Ίνκας, οι επιλεγμένες ετικέτες ποτών και κρασιών και – φυσικά – το VIP σέρβις, θα κάνουν οποιοδήποτε occasion κι αν θέλεις να σχεδιάσεις πραγματικά μοναδικό.

Άλλωστε δεν υπάρχει επιτυχημένο event χωρίς την κατάλληλη μουσική. Και το COYA δίνει τόσο μεγάλη έμφαση σε αυτή την πτυχή, ώστε να έχει δημιουργήσει το δικό του Music label. Οι παγκοσμίου φήμης DJs του COYA θα «ντύσουν» τις βραδιές σου ιδανικά, απογειώνοντας τη διάθεση με τις ιδιαίτερες επιλογές τους, στην άψογη ποιότητα ήχου-trademark του COYA, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να θεωρείται ένας top προορισμός διασκέδασης για τους λάτρεις της μουσικής.

COYA Mykonos

Oδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια, Μύκονος

Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024