Εξαδάκτυλος – 12χρονο παιδί βρίσκεται στην εντατική – Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ θα είχαμε μόνο 20 ανθρώπους
«Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε πως «αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις».
Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με φόντο το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη.
«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας. Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Open.
«Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα… είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, 32 πέθαναν χθες (σ.σ. Τρίτη 24 Αυγούστου), είναι ανεμβολίαστοι, έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις».
Βρίσκεται στην εντατική παιδί 12 ετών
Ο κ. Εξαδάκτυλος, διαβεβαίωσε πως κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν είναι σε πειραματικό στάδιο.
Πρόσθεσε δε ότι «για το τείχος ανοσίας, δυστυχώς, κάθε φορά ο ιός μας βάζει ψηλότερα τον πήχη. Τώρα απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού. Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε και σημείωσε πως βρίσκεται στην εντατική λόγω κοροναϊού ένα παιδί 12 ετών.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας