
Νέα μέτρα – Ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα
Σημειώνεται πως τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Μαρτίου 2022
Νέο πλέγμα μέτρων εν μέσω της πανδημίας του κορονaϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με επίκεντρο τους ανεμβολίαστους.
Η εργασιακή ζωή, επομένως, ορισμένων αλλάζει καθώς πλέον θα κάνουν δύο rapid tests ανά εβδομάδα και, μάλιστα, με δική τους επιβάρυνση.
Σημειώνεται πως τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Μαρτίου 2022.
Οι εργαζόμενοι που θα κάνουν δύο rapid tests ανά εβδομάδα
Eκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποβάλλονται σε δύο rapid tests την εβδομάδα.
Το τεστ θα πραγματοποιείται μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και η τιμή του έχει οριστεί στα 10 ευρώ έκαστο.
Ο εργοδότης, όπως επισημάνθηκε, διατηρεί το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους μέσω της ψηφιακής εφαρμογής COVID FREE GR.

- Τραμπ: «Ενδέχεται να υπάρξει πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν το Σαββατοκύριακο
- Γιορτή σήμερα 4 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Ανεστίδης στο in μετά τη δικαίωση: Ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο γιατί έδειξα τη σαπίλα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τραμπ θα πάει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – Εκεί «θα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα» λέει ο Ρούμπιο



