Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε συζήτηση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα οι τόνοι ανάμεσα στους δύο επιστήμονες ανέβηκαν, με αποτέλεσμα να ακουστούν απαράδεκτες εκφράσεις

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στον στον πνευμονολόγο, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, και τον διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο νοσοκομείο Πέλλας, Σωτήρη Βασιλείου, οι οποίοι μετά τη χθεσινή κόντρα στον αέρα του MEGA, επέστρεψαν για μια νέα συζήτηση αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε συζήτηση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα οι τόνοι ανάμεσα στους δύο επιστήμονες ανέβηκαν, με αποτέλεσμα να ακουστούν απαράδεκτες εκφράσεις.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης

«Όλες οι επιστημονικές έρευνες ως τώρα δείχνουν ότι όποιος έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αλλά αυτός που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση. Αν κάποιος νοσήσει και κάνει και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχει είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου» είπα αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία την άλλη. Το πρόβλημα με τη φυσική νόσηση και την ανοσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψει η ζωή τους, θα ταλαιπωρηθούν. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση» συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι οι «άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν».

«Δε διαφωνούμε καθόλου να εμβολιάζονται οι άνθρωποι αυτοί» τόνισε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό.

«Έτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών λέει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μια εργασία λέει ότι κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους. Όμως αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου αλλά και χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Κάποιοι εμβολιασμένοι θα βρεθούν στην εντατική, είναι γιατί υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι ανάμεσά μας» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι πήγαν να ανέβουν και πάλι, με τον κ. Βασιλείου να διαμαρτύρεται πως «νομίζω ότι αρχίζουμε τα ίδια πάλι» και συνέχισε λέγοντας «θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;» ωστόσο με την άμεση παρέμβαση του παρουσιαστή του LIVE NEWS, Νίκου Ευαγγελάτου, η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηπιότερους τόνους.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr