Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών
Ο Ιμάντ Χάλεντ Σαλέχ Χασάς, 15 ετών, τραυματίσθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και υπέκυψε στο νοσοκομείο της Ναμπλούς, ανέφερε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωση
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μπαλάτα στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοινώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο Ιμάντ Χάλεντ Σαλέχ Χασάς, 15 ετών, τραυματίσθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και υπέκυψε στο νοσοκομείο της Ναμπλούς, ανέφερε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωση.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ στη διάρκεια επιχείρησης στη Μπαλάτα εναντίον ενός «υπόπτου πάνω σε μια στέγη, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του ένα μεγάλο αντικείμενο και προσπαθούσε να το πετάξει πάνω σ’ έναν στρατιώτη που βρισκόταν μπροστά στην πολυκατοικία».
Ταυτοποιήθηκε ένα θύμα, ανέφερε ο στρατός, διευκρινίζοντας σε ανακοίνωση πως κανένας από τους στρατιώτες του δεν τραυματίσθηκε.
Ο ισραηλινός στρατός βρισκόταν στον καταυλισμό της Μπαλάτα, το μεγαλύτερο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που είχε στόχο «τη σύλληψη ενός υπόπτου» και στη διάρκεια της οποίας οι δυνάμεις δέχθηκαν «πυρά με πραγματικές σφαίρες από τις στέγες», «ρίψεις πετρών και αντικειμένων».
«Ο ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες συνελήφθη», διευκρίνισε ο στρατός.
Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, πολυάριθμες συγκρούσεις έχουν φέρει αντιμέτωπες τις ισραηλινές δυνάμεις με Παλαιστινίους στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί.
Στην Τζενίν, άλλη πόλη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις σε προσφυγικό καταυλισμό. Η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έχει έδρα τη Ραμάλα, χαρακτήρισε την κατάσταση «εκρηκτική».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε κατάσταση φτώχειας ένας στους δέκα εργαζόμενους στην Ελλάδα
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ – Φαβορί Γαλλία και Μεξικό
- Συνταγή: Cheesecake με μύρτιλα
- Ολλανδία – Μαρόκο 1-1 (2-3 πεν.): Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» κατασπάραξαν τους «οράνιε» και πέρασαν στους «16»!
- Ψάχνουν τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο Μονακό: Ουκρανός ολιγάρχης και δυο μέλη της οικογένειάς του τραυματίστηκαν
- Μεσημεριανό μπροστά στη οθόνη: Πως μας επηρεάζει;
- Δίκαιη ισοφάριση για το Μαρόκο, έκανε την επέμβαση του Μουντιάλ ο Φερμπρούχεν (vids)
- Καιρός: Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και 37άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kylo-l6DvkaulgwQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442