Η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων για το θεματικό πάρκο στη Φλόριντα

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους στην Disney World στη Φλόριντα, μετά και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης και του συνδικάτου των εργαζομένων.

Κατόπιν αυτού, η εταιρεία θα απαιτήσει τώρα από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν πλήρως κατά της COVID-19, για να διατηρήσουν τις δουλειές τους στο θεματικό πάρκο.

Βάσει της συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση εμβολιασμού έως τις 22 Οκτωβρίου για να παραμείνουν απασχολημένοι, αν και θα μπορούσαν να ζητήσουν εξαίρεση για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους, ανέφερε η δήλωση του σωματείου.

Οποιοσδήποτε υπάλληλος δεν συμμορφωθεί ή δεν ζητήσει εξαίρεση, θα τίθεται σε αναστολή με καθεστώς επαναπρόσληψης. Το συνδικάτο καλύπτει περίπου 43.000 από τους 77.000 εργαζόμενους της Disney World.

Η Disney ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι όλοι οι ωρομίσθιοι και μισθωτοί εργαζόμενοι, που δεν ανήκουν στο συνδικάτο, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο εντός 60 ημερών. Η εταιρεία ζήτησε επίσης από όλους τους εργαζόμενους που εργάζονταν από το σπίτι να προσκομίσουν βεβαιώσεις εμβολιασμού πριν επιστρέψουν στη δουλειά.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr