Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ζητά το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ 70.000 και πλέον παιδιά, που το δικαιούνται

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε πως 83.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών και, παρά την απάντηση του υπουργείου Εργασίας, που διαψεύδει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, και το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για 70.000 παιδιά που, ενώ το δικαιούνται, μένουν εκτός.

Συμπληρωματική χρηματοδότηση και δεύτερη κατανομή voucher, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», για να ενταχθούν τα 70.000 και πλέον παιδιά που το δικαιούνται, ζητούν με αναφορά τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Οι βουλευτές, πάντως, διευκρινίζουν πως καταθέτουν ως αναφορά την επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης», «που αφήνει περισσότερα από 70.000 παιδιά, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ περισσότερα από 70.000 παιδιά».

Με την εν λόγω επιστολή, ζητείται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ), προκειμένου να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ τα 70.000 και πλέον παιδιά, που το δικαιούνται, αλλά έχουν μείνει εκτός, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι 15.000 voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών θα παραμείνουν κενές, «προκαλώντας τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα και προβλήματα βιωσιμότητας στους φορείς των Δήμων και τεράστιο πρόβλημα για τους συμβασιούχους συνεργάτες-εργαζόμενους».

Επιπλέον, τονίζεται, ότι «η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων (απόλυση) χιλιάδων (3.000 και πλέον) εργαζομένων» στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Τέλος, οι βουλευτές ζητούνται αναλυτικά στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη για δεύτερη κατανομή των voucher.

Την επιστολή υπογράφουν οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης και Ευαγγελία Λιακούλη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr