Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - Μεγάλη ανησυχία για τους ασθενείς σε ΜΕΘ - Νοσηλεύονται 13 νέοι και ένα παιδί

Εξαδάκτυλος – Μεγάλη ανησυχία για τους ασθενείς σε ΜΕΘ – Νοσηλεύονται 13 νέοι και ένα παιδί

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενημέρωσε για το πόσοι νέοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και έκρουσε ξανά τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη συνέχεια.

Ο κοροναϊός επιμένει και δεν κάνει διακρίσεις. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας, για τους εμβολιασμούς, αλλά και για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και είναι νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φιλοξενήθηκε από τη Μαρία Σαμολαδά στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» στον Real Fm 107,1 και έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του εμβολίου, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης».

Πρόσθεσε, επίσης, πως τις τελευταίες επτά ημέρες «έχουμε χάσει» 6 νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην Εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί».

Πόσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Όπως, επίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ περίπου το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατικές και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας παντού, αλλά και στον εμβολιασμό των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024