Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος - «Όλα είναι στο τραπέζι» για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Συρίγος – «Όλα είναι στο τραπέζι» για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μίλησε για μια σειρά θέματα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε και για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν μαθητές και σπουδαστές στα θρανία και στα αμφιθέατρα.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι οι μαθητές στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στις 13 Σεπτεμβρίου στο σχολείο «όπως ακριβώς έγινε τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο», δηλαδή, με δύο self test την εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για τους δασκάλους και τους καθηγητές, ο κ. Συρίγος είπε πως όσοι δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό τεστ. Σημείωσε ωστόσο πως το ποσοστό των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς είναι πάνω από τον μέσο όρο του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό.

Το «παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά τα πρότυπα των υγειονομικών ο υφυπουργός είπε, μεταξύ άλλων: «Θεωρητικώς όλα είναι στο τραπέζι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Αναφορικά με τα Πανεπιστήμια, αυτά θα λειτουργήσουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου, ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί από τα Τμήματα των ΑΕΙ και θα είναι, σε μεγάλο βαθμό εξ αποστάσεως.

Ο υφυπουργός Παιδείας ρωτήθηκε ακόμη αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής των πλάνων στην περίπτωση που αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά και για το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Τέλος, ο ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν επισημαίνοντας την αποτυχία των ΗΠΑ που πλέον επιχειρούν «να μετατρέψουν μια κατάσταση ”Σαϊγκόν” σε κατάσταση ”Δουνκέρκης”», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024