Η κα Γεννηματά ζήτησε «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους» για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια σημειώνοντας ότι «δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων»

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανής η καταστροφή σε δάση, σπίτια, καλλιέργειες και την παραγωγική βάση της περιοχής.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε προσχηματική τη συγγνώμη του πρωθυπουργού και ζήτησε απόδοση ευθυνών για την καταστροφή αυτή από τις πυρκαγιές επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ακόμα μια δύσκολη μέρα για την Εύβοια λόγω της φωτιάς στην Κάρυστο.

Η κα Γεννηματά ζήτησε «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους» για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια σημειώνοντας ότι «δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

Άλλη μια δύσκολη μέρα για την Εύβοια

«Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την Εύβοια.

»Εδώ στην Βόρεια Εύβοια η καταστροφή είναι πρωτοφανής. Κάηκαν ήδη 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες, καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

»Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και επιμένουμε να αποδοθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και στην Εύβοια και απέτυχε.

»Δική μας προτεραιότητα είναι να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας. Να σχεδιασθεί η αναδάσωση της περιοχής.

»Όλα αυτά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.

»Δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr