Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως ένας δήμαρχος, πρώην πυροσβέστης, θωρακίζει τον Δήμο του από φωτιές

Πως ένας δήμαρχος, πρώην πυροσβέστης, θωρακίζει τον Δήμο του από φωτιές

Με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην επικράτεια, πληροφορηθήκαμε σε επίπεδο πρόληψης ποιες ενέργειες κάνει ένας δήμος της Πελοποννήσου ως γραμμή άμυνας έναντι των πυρκαγιών. Ο δήμος Ευρώτα για παράδειγμα που διοικείται από έναν πρώην πυροσβέστη είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή οι ακόλουθες ενέργειες έχουν γίνει προκειμένου να θωρακιστεί ο δήμος από τον κίνδυνο της φωτιάς.

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα,  που εδρεύει στη  Μυρτιά,  είναι επανδρωμένος   με 5  μόνιμους πυροσβέστες και 35 Εθελοντές,  εκπαιδευμένους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Παράλληλα, το έργο τους ενισχύεται από τον Δήμο Ευρώτα με επιπλέον 13 άτομα άρτια εκπαιδευμένα στην πυρόσβεση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Έχουν ήδη την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη με γνώσεις, εμπειρία και υπευθυνότητα,  που αποδεικνύουν καθημερινά σε συμβάντα του Δήμου. Επίσης, τα άτομα αυτά επανδρώνουν καθημερινά το πυροφυλάκιο  που έχει δημιουργήσει ο Δήμος στη Γράμουσα, ώστε να γίνει άμεση επέμβαση,  όπου χρειαστεί.

Μάλιστα για το έτος 2021 ο δήμος έλαβε από  την Κυβέρνηση  το ποσό των 90.400 ευρώ για την μισθολογική κάλυψη των ατόμων αυτών καθώς και για τον καθαρισμό δρόμων ώστε να είναι βατοί, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.

Στις Κροκεές  λειτουργεί ήδη εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με μόνιμο πυροσβεστικό όχημα καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο.

Οι υδατοδεξαμενές του Δήμου Ευρώτα,  όπως στο Βασιλάκι, το Γεράκι, τη Ζαραφώνα και την Κρεμαστή, είναι πλήρεις και ελέγχεται η πληρότητά τους κάθε εβδομάδα  Επίσης, η υδροφόρα του Δήμου Ευρώτα και όλα τα μηχανικά μέσα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, κατά τα λεγόμενα του δήμου.

Η δημοτική αρχή έχει ειδοποιήσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε να συνδράμουν εθελοντικά αρχικά με περιπολίες, μέρα και νύχτα και αν χρειαστεί να έχουν έτοιμα ίδια μέσα προστασίας όπως βυτία γεμάτα με νερό. Εξάλλου,  ο Δήμος Ευρώτα έχει αποστείλει ειδοποιητήρια για καθαρισμό οικοπέδων εντός οικισμών και την ευθύνη φέρουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πυροπροστασίας που βασίζεται τόσο στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και στην εμπειρία του Δημάρχου κύριου Βέρδου  Δήμου,  ως πρώην πυροσβέστη με εμπειρία.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024