Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθλητισμός μόνο για πλουσίους;

Αθλητισμός μόνο για πλουσίους;

Μια απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ο δήμος Κομοτηνής  χαρακτήρισε την απόφαση «κοινωνικά απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση του δήμου Κομοτηνής αναφέρει:

«Με έγγραφό του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε τους Δήμους όλης της χώρας ότι στο «πλαίσιο του ανασχεδιασμού και της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Άθλησης για όλους η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δε θα συμμετάσχει οικονομικά στα προγράμματα για το έτος 2021-2022».

Ως Δήμος Κομοτηνής θεωρούμε κοινωνικά απαράδεκτη την απόφαση αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 1981, οπότε και θεσπίστηκαν και πρωτοεφαρμόστηκαν τα προγράμματα αυτά, δε διακόπηκαν ποτέ.

Ακόμη κι όταν οι μνημονιακές οικονομικές συνθήκες περιέκοψαν τα κονδύλια της συμμετοχής του Υπουργείου και οι Δήμοι αναλάβαμε ένα μεγάλο οικονομικό μέρος της υλοποίησής τους, καμία ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δε διανοήθηκε να τα σταματήσει.

Κι αυτό, γιατί η κοινωνική συνεισφορά τους είναι τεράστια. Χιλιάδες αθλούμενοι- ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα, που ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες έχουν την ευκαιρία με ένα ελάχιστο τίμημα να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα τεράστια σωματικά και ψυχικά οφέλη της οργανωμένης άσκησης.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυμναστές βρίσκουν απασχόληση στο αντικείμενό τους, ειδικά στις μέρες μας, όπου οι ευκαιρίες για απασχόληση έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα.

Όσο για την επίκληση του Υφυπουργού στο έγγραφο που μας απεστάλη στις συνθήκες πανδημίας είναι το λιγότερο άστοχη και ανεδαφική, καθώς το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας έχουν επιτραπεί να ξεκινήσουν με την ορθή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης.

Έστω και την ύστατη στιγμή ζητούμε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να αναθεωρήσει τη στάση του και να ακυρώσει την απόφασή του για το σταμάτημα των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού.

Πρέπει να επαναλειτουργήσουν για την περίοδο 2021-2022 τα προγράμματα που προσφέρουν υγεία και ευεξία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν έχουν την ευχέρεια να καταφύγουν σε γυμναστήρια για να αθληθούν».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024