
Κρήτη – Τούρκοι έφτασαν με ιστιοφόρο στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα
Οκτώ τελικά ήταν οι επιβάτες του ιστιοφόρου που σήμερα το πρωί εξέπεμψε σήμα κινδύνου την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για οκτώ Τούρκους οι οποίοι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πολιτικό άσυλο.
Οι Τούρκοι παραμένουν μέσα στο σκάφος που βρίσκεται «δεμένο» στον Τσούτσουρα και στο σημείο βρίσκονται λιμενικές καθώς και αστυνομικές αρχές.
Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ανάμεσά τους είναι και στρατιωτικοί σύμφωνα με δήλωση δική τους και το σκάφος είχε αρχικό προορισμό τη Γαλλία.
Σχηματίστηκε δικογραφία
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη είσοδό τους στην χώρα ενώ παράλληλα οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Το σκηνικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα παρουσίασε πρόβλημα την ώρα που έπλεε στη θάλασσα του Τσούτσουρα.
Οι δυνατοί άνεμοι φαίνεται πως έσπασαν το κατάρτι με τους επιβάτες να ειδοποιούν το λιμενικό σώμα.
Άμεσα σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και με τη συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ιστιοφόρο.
- Ιράν: «Εκκενώστε το βόρειο Ισραήλ αν οι IDF χτυπήσουν τα νότια προάστια στη Βηρυτό», λέει ο στρατός
- Χολαργός: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονου μαθητή σε σχολείο – Αμέλεια και καθυστερήσεις καταγγέλλουν οι γονείς του
- Επεισόδια στην Αλβανία: «Με χτύπησε στην καρωτίδα, έχασα τις αισθήσεις μου» λέει ο Έλληνας ομογενής
- ΣΥΡΙΖΑ για Μάριο Οικονόμου: Τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος του
- Πόλεμος στο Ιράν: Η Κύπρος ανησυχεί για τη χρήση των βρετανικών βάσεων, αν κάνει κυβέρνηση ο Φάρατζ
- Ο Τομ Χόλαντ σκέφτεται ήδη το μέλλον του Spider-Man

