Σαράντα ένας Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί που τραυματίσθηκε στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, από τα ισραηλινά πυρά την ώρα που διαδήλωναν μπροστά στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας.
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους των νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν βόμβες μολότοφ και προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στον φράκτη, τρεις ακριβώς μήνες μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας που έβαλε τέλος στον πόλεμο των 11 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.
Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για έναν σοβαρά τραυματισμένο αστυνομικό από πυρά προερχόμενα από την Γάζα.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «εκατοντάδες ταραξίες» προσπάθησαν να περάσουν τον φράκτη εκτοξεύοντας «εκρηκτικούς μηχανισμούς».
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς δήλωσε ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρά γεγονότα για τα οποία θα υπάρξει απάντηση».
Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της Χαμάς για συγκέντρωση με την ευκαιρία της 52ης επετείου της πυρκαγιάς του τεμένους του Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ, του τρίτου ιερού τόπου του ισλάμ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας