Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος - Ξενύχτι έξω από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για μια θέση στον… ήλιο

Λέσβος – Ξενύχτι έξω από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για μια θέση στον… ήλιο

Απίστευτες εικόνες στη Λέσβο εν μέσω κοροναϊού, με γονείς να δίνουν «μάχη» αϋπνίας για να πάρουν σειρά προτεραιότητας

Έξω από παιδικούς σταθμούς ξενύχτησαν γονείς στη Λέσβο, προσπαθώντας να προλάβουν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Απίστευτες εικόνες στη Λέσβο εν μέσω κοροναϊού, με γονείς να δίνουν «μάχη» αϋπνίας για να πάρουν σειρά προτεραιότητας.

Μάλιστα, κάποιοι έφεραν μαζί τους και τα απαραίτητα για το βραδινό γεύμα.

Οι εικόνες που έρχονται από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, μιλούν από μόνες τους.

Οι εξοργιστικές εικόνες με τις ουρές της ντροπής από γονείς που απέκτησαν το περιβόητο «κουπόνι» (voucher) να ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν παιδικό σταθμό στη γειτονιά τους που να έχει θέσεις, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους είναι απόρροια μιας πολιτικής που έχει βάλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη «δωρεάν εκπαίδευση».

Όπως και πέρσι, που άλλαξε η διαδικασία, έτσι και φέτος έχει σημασία η σειρά προτεραιότητας, κάτι που συνεπάγεται και την ταλαιπωρία του κόσμου.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα εγγραφής στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και υπήρχε κόσμος από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, περισσότερο από γονείς που ενδιαφέρονταν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα βρεφικά τμήματα, που είναι λίγα στη Λέσβο.

Στις 7:15 το πρωί, έξω από παιδικό σταθμό στη Χρυσομαλλούσα, βρίσκονταν σε αναμονή 200 περίπου άνθρωποι, για να προλάβουν να κάνουν από τις πρώτες αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ξεκινάνε οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από τις 7:00 το πρωί, οπότε και προβλέπεται νέο ξενύχτι από την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού της Μυτιλήνης μιλώντας στο in.gr σημείωσε πως η ταλαιπωρία του κόσμου ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζεται φέτος, διότι άλλαξε η διαδικασία. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν στην υπηρεσία η μοριοδότηση για τα άτομα που θα έπαιρναν οι παιδικοί σταθμοί και στην διεύθυνση εκπαίδευσης πήγαιναν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τις καταστάσεις. Από πέρσι η διαδικασία έχει αλλάξει, η υπηρεσία πλέον δεν γνωρίζει πόσα μόρια παίρνει ο καθένας, όποιος πολίτης θέλει πάει κάνει αίτηση και όποιος επιθυμεί μπορεί να φύγει παίρνοντας το Voucher ανά πάσα στιγμή.

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας, διότι από το ΕΣΠΑ δεν δίνονται οι καταστάσεις, όπως δίνονταν παλιά.

Ξενύχτησαν οι υπάλληλοι

Λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα έφυγαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης το Σάββατο, διότι το ΕΣΠΑ βγήκε στις 12 περίπου τα μεσάνυχτα και για 30 λεπτά κατέβαινε το αρχείο σε στικάκι, διότι για καθεμία από τις 17 δομές υπάρχει μια διαφορετική σύμβαση εις τριπλούν.

Στη συνέχεια έπρεπε να γίνει εκτύπωση και εγγραφή όλων των συμβάσεων, κάτι που πήρε τους υπαλλήλους μετά τα μεσάνυχτα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024