Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος - Σε εξέλιξη έρευνα για τρεις αγνοούμενους

Λέσβος – Σε εξέλιξη έρευνα για τρεις αγνοούμενους

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της FRONTEX, δύο  αλιευτικά σκάφη και παραπλέον πλοίο.

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων έπειτα από την ανεύρεση ημιβυθισμένης φουσκωτής λέμβου. Ήδη, έχουν διασωθεί 10 άτομα που επέβαιναν στη φουσκωτή βάρκα και έχουν μεταφερθεί στη Μήθυμνα της Λέσβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Ενιαίο Κέντρο «ενημερώθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο εκτέλεσης περιπολίας του, για την ύπαρξη φουσκωτής ημιβυθισμένης λέμβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 0,5 ν.μ. από την οριογραμμή, με επιβαίνοντες αλλοδαπούς, κατά δήλωσή τους,13 άτομα».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αρχικά, διασώθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ένας αλλοδαπός, «ο οποίος εισήλθε κολυμπώντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και εν συνεχεία, επίσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εννέα ακόμα αλλοδαποί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων».

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της FRONTEX, δύο  αλιευτικά σκάφη και παραπλέον πλοίο.

«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή χαρακτηρίζονται καλές. Όλοι οι διασωθέντες αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην Μήθυμνα ν. Λέσβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία προστίθετα πως για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι τουρκικές αρχές.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024