Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με διάφορα πολιτικά κινήματα, στέλνοντας ακόμα μία φορά μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι επιδιώκουν τη συναίνεση και τη σταθερότητα

Το κίνημα των Ταλιμπάν (εκτός νόμου στη Ρωσία) άρχισε ξανά τις συνομιλίες για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς στο Αφγανιστάν, ανέφερε την Παρασκευή το τηλεοπτικό κανάλι TOLOnews επικαλούμενο εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Σουχάιλ Σαχίν.

Την είδηση αναμετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Ξαναρχίσαμε τις συνομιλίες για τη δημιουργία κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς στο Αφγανιστάν. Οι διαβουλεύσεις για τη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη με διάφορα πολιτικά κινήματα. Όταν καθοριστεί η δομή, θα ανακοινωθεί», ανέφερε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να διεξαχθούν εκλογές για να σχηματιστεί η κυβέρνηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος. «Έχουμε ένα κενό εξουσίας. Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές. Δεν υπάρχει νέο Σύνταγμα μέχρι στιγμής, αλλά το επεξεργαζόμαστε για μετέπειτα έγκριση. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και χρειάζεται μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτοί που θα συμμετέχουν θα επιλεγούν μέσα από διάλογο μεταξύ των διαφόρων πολιτικών και της ηγεσίας μας», εξήγησε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr