Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς - Φιλοξενεί το 1ο FIBA 3x3 Greece TOUR - Τα έσοδα στους πυρόπληκτους

Πειραιάς – Φιλοξενεί το 1ο FIBA 3×3 Greece TOUR – Τα έσοδα στους πυρόπληκτους

Ο Πειραιάς φιλοξενεί μια φαντασμαγορική μπασκετική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο. Τα έσοδα από τις συμμετοχές των ομάδων θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Την τελική φάση του 1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour φιλοξενεί ο Πειραιάς. Στις 27-28-29 και 30 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου δίνουν ραντεβού οι καλύτερες ομάδες και οι κορυφαίοι παίκτες της διοργάνωσης για να πρωταγωνιστήσουν σε μια καθ’ όλα φαντασμαγορική μπασκετική παράσταση, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά.

Ενίσχυση των πυρόπληκτων

Tο Τουρνουά στον Πειραιά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των ομάδων θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον σε αυτόν τον τρίτο σταθμό του 1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα (30 Αυγούστου) με τους τελικούς στους οποίους θα συμμετάσχουν οι καλύτερες ομάδες από το Ηράκλειο, την Πρέβεζα και τον Πειραιά, με έπαθλο την πρόκριση στο 3×3 Unites Challenger που θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 18-19-20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πειραιάς, λοιπόν, παίρνει τη σκυτάλη από το Ηράκλειο και την Πρέβεζα και το προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου μετατρέπεται στη σκηνή ενός πολύ ελκυστικού μπασκετικού σόου, λίγες μέρες μετά την παρθενική εμφάνιση του Basketball 3×3 στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Το μήνυμα του Γιάννη Μώραλη

Τη σημασία του Τουρνουά επισήμανε με εμφατικό τρόπο σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το Τουρνουά Μπάσκετ 3 Χ 3 της FIBA, σε έναν από τους εμβληματικότερους χώρους της πόλης μας, στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, από ελληνικές και ξένες ομάδες διεθνούς επιπέδου, με αγώνες αλλά και διαγωνισμούς επιδεξιοτήτων. Παράλληλα, με τη δράση αυτή, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν στις πυρόπληκτες περιοχές».

Ευκαιρίας δοθείσης ο Δήμαρχος Πειραιά δεν παρέλειψε να δώσει το διαχρονικό, ιστορικό και έντονο αθλητικό στίγμα της πόλης και συνάμα να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους δημότες, ώστε να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, είτε με την ενεργή αγωνιστική παρουσία τους, είτε ως θεατές.

«Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με σημαντική αθλητική ιστορία, με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις, αλλά και πολλά σωματεία, στα οποία αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά και νέοι. Στον Δήμο Πειραιά στηρίζουμε και επιδιώκουμε τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών δράσεων στην πόλη, οι οποίες φέρνουν τους πολίτες, ειδικά τα παιδιά που είναι και ζητούμενο, κοντά στον αθλητισμό. Παράλληλα, μέσα από αυτές και εξαιτίας της απήχησης που έχουν, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε την πόλη μας και τις ομορφιές της ενισχύοντας την εξωστρέφειά της. Σας περιμένουμε λοιπόν στον Πειραιά, από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου να απολαύσουμε όμορφες στιγμές σε μια μεγάλη μπασκετική γιορτή στο κέντρο της πόλης μας».

Ηράκλειο, Πρέβεζα, Πειραιάς, Βάρκιζα

Από τις 20 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, η καρδιά του Basketball 3×3 κτυπά στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς το πρώτο FIBA 3×3 Greece Tour το οποίο διεξάγεται με την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και με την αιγίδα της ΕΟΚ.

Το πρώτο Τουρνουά στο πλαίσιο του 1st FIBA 3×3 Greece Tour θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου στις 20-21-22 Αυγούστου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 24-25-26 Αυγούστου η Πρέβεζα με χώρο διεξαγωγής την προβλήτα του λιμανιού και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Θα ακολουθήσει η τελική φάση του Τουρνουά στις 27-28-29-30 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά.

Η επόμενη και τελευταία πράξη του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα ανέβει στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας της Βάρκιζας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μέσω αυτού του Τουρνουά θα δοθεί μια wild card συμμετοχής στο 3×3 Unites Challenger, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη διεξαγωγή του All Star Game.

Oλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στον σύνδεσμο https://www.greece3x3.gr όπως επίσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)

Χορηγοί, υποστηρικτές και δωροθέτες

  • Χρυσός χορηγός του πρώτου FIBA 3×3 Greece Tour είναι η εταιρεία INTERWETTEN.
  • Επίσημος υποστηρικτής στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων AFFIDEA.
  • Μεγάλος χορηγός μεταφορών και logistics η εταιρεία M&M MILITZER & ΜUNCH.
  • Επίσημος χρονομέτρης και δωροθέτης η WELDER & CHRONO TEAM.
  • Μεγάλος χορηγός και δωροθέτης ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ.
  • Μεγάλος χορηγός υπηρεσιών φυσικοθεραπείας η εταιρεία ΦΥΣΙΟΛΥΣΙΣ του Παναγιώτη Παγώνη.
  • Μεγάλος χορηγός στον τομέα αθλητικού υλικού η εταιρεία MOLTEN.
  • Μεγάλος δωροθέτης ο εκδοτικός οίκος ΚΑΚΤΟΣ.
  • Υποστηρικτές τεχνικών υπηρεσιών οι εταιρείες ΑRON CORP και CROWN lift trucks.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024