Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν – Έφτασε στην Αθήνα ο Έλληνας πολίτης που απομακρύνθηκε από την Καμπούλ

Αφγανιστάν – Έφτασε στην Αθήνα ο Έλληνας πολίτης που απομακρύνθηκε από την Καμπούλ

Ο Farhad μεταφέρθηκε από την Καμπούλ στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, όπου τον υποδέχτηκαν αξιωματούχοι της ελληνικής πρεσβείας - Πριν από λίγο έφρασε στην Αθήνα

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα, ο διερμηνέας και φωτογράφος Agajan Farhad προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενος απευθείας από την «κόλαση» της Καμπούλ, αφού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας φρόντισε για τον έγκαιτο απεγκλωβισμό του, πριν οι Ταλιμπάν κλείσουν κάθε έξοδο από τη χώρα.

To lawandorder δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες από την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Ποιος είναι ο Agajan Farhad

Ο Agajan Farhad είναι 32 ετών και στην Ελλάδα ήρθε το 2006 ως ασυνόδευτος ανήλικος, σε ηλικία μόλις 16 χρονών, και αφού είχε περιπλανηθεί για 8 χρόνια στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία.

Από την πατρίδα του, το Αφγανιστάν έφυγε το 1998, όταν ήταν μόλις 8 ετών, καθώς οι Ταλιμπάν, οι οποίοι και τότε είχαν την εξουσία, συνέλαβαν τους γονείς του.

Στην Ελλάδα σπούδασε προγραμματιστής, αγάπησε τη χώρα μας και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Δεν έκοψε φυσικά τις επαφές του με τη γεννέτηρά του, καθώς η οικογένειά του παρέμεινε εκεί μετά τη δική του φυγή.

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως μεταφραστής στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και πριν από λίγα χρόνι, στο πλαίσιο της ελληνικής ειρηνευτικής αποστολής στο Αφγανιστάν, του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην Καμπούλ.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης στο Αφγανιστάν πριν από μερικές μέρες, βρήκε τον Agajan στην Καμπούλ, υπό τον άμεσο κίνδυνο αντιποίνων από τους Ταλιμπάν, καθώς όσοι συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις της Δύσης, για τους φανατικούς ισλαμιστές είναι θανάσιμοι εχθροί, παρά την προσποιητή μετριοπάθεια που δειχνει το νέο καθεστώς προς τα έξω

Το υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο κ. Νίκος Δένδια οργάνωσε τη φυγάδευση του 32χρονου Έλληνα μεταφραστή, τη μεταφορά του στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και σήμερα, την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος βέβαια μπορεί τελικά να γλίτωσε, ο «γολγοθάς» όμως για το Αφγανιστάν τώρα αρχίζει…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024