Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν τείνει χείρα φιλίας στους Ταλιμπάν - Θα συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε

Ο Ερντογάν τείνει χείρα φιλίας στους Ταλιμπάν – Θα συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε για να μπορέσει να διεκδικήσει τα συμφέροντα της χώρας του

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τείνει χείρα φιλίας στους Ταλιμπάν και δηλώνει έτοιμος, για μία ακόμη φορά, να αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Η Τουρκία ποντάρει σε διπλό ταμπλό και ο Ερντογάν δεν το κρύβει. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να έχει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο, αφού δεν θα μπορεί να φυλάξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ για τις ΗΠΑ, που αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Τώρα, οι Ταλιμπάν ζητούν να αποχωρίσουν και τα τουρκικά στρατεύματα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ξεκάθαρα ότι τα αρμόδια κλιμάκια επικοινωνούν με τους Ταλιμπάν και ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε για να μπορέσει να διεκδικήσει τα συμφέροντα της χώρας του.

Στο πλευρό του Αφγανιστάν

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι συνομιλίες με την Άγκυρα για το ζήτημα αυτό συνεχίζονται και ευχαρίστησαν την Τουρκία για το ρόλο της στην εκκένωση πολιτών από την Καμπούλ.

«Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Αφγανιστάν θα έδινε στη νέα (αφγανική) κυβέρνηση πλεονέκτημα στη διεθνή σκηνή και θα διευκόλυνε το έργο της», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν.

Η Τουρκία στέκει στο πλευρό του Αφγανιστάν, συμπλήρωσε, δηλώντας διατεθειμένος να συναντηθεί με ηγέτες των Ταλιμπάν. «Είμαστε ευτυχείς για τις μετριοπαθείς δηλώσεις που έκαναν οι Ταλιμπάν», κατέληξε είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024