Κοροναϊός – Πρόταση των ειδικών να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία
Αναφορικά με το Εθνικο Σύστημα Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη σύμφωνα με την κυρία Παγώνη που -όπως είπε- υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές» ανέφερε
Η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι κάτι που ανέμεναν οι επιστήμονες, όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το Εθνικο Σύστημα Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη σύμφωνα με την κυρία Παγώνη που -όπως είπε- υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές» ανέφερε.
Αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%
«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών.
«Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς».
Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε πως: «Οι αρνητές είναι 6–7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».
«Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ» πρόσθεσε για τα νησιά, που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στάθηκε στην εικόνα στα πλοία όπου έχει παρατηρηθεί έλλειψη εφαρμογής των μέτρων.
- Ένα δισ. δολάρια για την ασφάλεια της αίθουσας χορού του Τραμπ; – «Αυτή η υπόθεση βρωμάει από μακριά»
- LIVE: Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Επανέρχεται ο Πολάκης: Φληναφήματα τα περί μη συμμετοχής μου σε ΠΓ και ΚΕ – Να πάρει θέση η επιτροπή δεοντολογίας
- Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα
- Πίσω από τη λάμψη της Eurovision: Συλλήψεις, μποϊκοτάζ και το Ισραήλ ξανά στη δεύτερη θέση
- Κοζάνη: Βρέθηκε σορός άνδρα σε βουνό – Εξετάζεται αν ανήκει σε 78χρονο που έχει εξαφανιστεί
- Πάμε μια βόλτα;: Η Ελένη Ράντου μας «ταξιδεύει» στη ζωή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)






















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442