Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα

Κοροναϊός – Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα

Σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ φαίνεται πως τα παιδιά προσβάλλονται ευκολότερα από τον κοροναϊό εξαιτίας της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα και του γεγονότος ότι δεν είναι εμβολιασμένα

Καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά στις ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 λοίμωξης στα παιδιά έχει αυξηθεί κατακόρυφα επισημαίνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.

Παρατηρείται μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων από τις αρχές Ιουλίου, με 72000 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, σημαντικά περισσότερα από τα 39000 της εβδομάδας πριν από αυτήν.

Τα παιδιά αφορούν το 19% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν την πρόσφατη δημοσίευση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Τα παιδιά αφορούν το 19% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, και θεωρείται ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του στελέχους δέλτα οφείλεται για αυτό. Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, μολύνονται σε μεγαλύτερο αριθμό από το στέλεχος δέλτα.

Αυτό καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να είναι εμβολιασμένοι οι γονείς όταν έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ η σύσταση στις ΗΠΑ είναι ο εμβολιασμός όλων των παιδιών άνω των 12ετών, και η επιστροφή στις τάξεις με την απαραίτητη χρήση μάσκας.

Ο εμβολιασμός των παιδιών

Από τα 25 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 12-17 ετών, τα 10, 9 έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση του εμβολίου της εταιρείας P?zer, μιας και τα εμβόλια των εταιρειών Moderna και Johnson & Johnson έχουν εγκριθεί σε ενήλικες 18 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό 4,2 εκατομμύρια παιδιά.

Παρότι η σοβαρή νόσος είναι σπάνια στα παιδιά είναι αναγκαίο να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά και να ληφθούν υπόψιν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024