Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Από τον καύσωνα στις μπόρες και το χαλάζι

Καιρός – Από τον καύσωνα στις μπόρες και το χαλάζι

Ο καιρός «τρελάθηκε». Από εκεί που... σκάγαμε από τη ζέστη, το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές περιοχές θα δούμε βροχές, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Βάλθηκε να μας τρελάνει ο καιρός. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το απόγευμα της Τετάρτης πολλές περιοχές θα δουν από μπόρες μέχρι χαλάζι. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού από χθες είχε τονίσει ότι πλέον δεν μιλάμε για καύσωνα αφού το κύμα ζέστης των προηγούμενων ημερών θα υποχωρήσει.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει για σήμερα Τετάρτη: «Περιοχές με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή και καταιγίδα στο διάστημα μεταξύ μεσημεριού και απογευματινών αργά ωρών!

Στη Μακεδονία, κατά τόπους θέλει κάποια προσοχή καθώς τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι και έντονα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο ή και από χαλάζι! Όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εκδήλωσής τους!».

Η ανάρτηση με τον χάρτη στο Facebook

Ο καιρός μέχρι τις 25 Αυγούστου

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με προηγούμενη του ανάρτηση, είχε ενημερώσει για τον καιρό των επόμενων ημερών, μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

«»Συγκρατημένα» υψηλά τα επίπεδα της θερμοκρασίας το επόμενο 24ωρο (OXI Καύσωνας) με αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία και τη δυσφορία.

Άστατος τα μεσημέρια και απογεύματα θα καταστεί ο καιρός αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά με πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες και με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας!

«Συγκρατημένη» δείχνει πάντως και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η όποια άνοδος της θερμοκρασίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!».

Δείτε την πορεία του καιρού από το windy.com

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024