Τα αποκαλυπτήρια κέρινου ομοιώματος του Stormzy έγιναν πρόσφατα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό, στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός ράπερ συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες του Μουσείου για τη δημιουργία του κέρινου ομοιώματός του από τις αρχές του 2020 και το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα.

Στο Μουσείο Μαντάμ Τισό διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της κέρινης φιγούρας του ράπερ, η οποία τον απεικονίζει όπως εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι το 2019 με γιλέκο που είχε σχεδιαστεί από τον Banksy.

Αναφερόμενος στο κέρινο ομοίωμά του που θα εκτεθεί στη ζώνη «Κουλτούρα» του Μουσείου «για να αντικατοπτρίσει τον βαθύ αντίκτυπό του στη βρετανική κουλτούρα» ο Stormzy είπε: «Δεν μπορώ να πω ψέματα, είναι μια από τις στιγμές που είμαι πολύ περήφανος. Όταν φοιτούσα στο σχολείο, πηγαίναμε στο Μαντάμ Τισό του Λονδίνου όπου έβλεπες βασικές μορφές στην ψυχαγωγία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Έτσι, το να είμαι εκεί, είναι ασύλληπτο».

«Η πιο εύκολη απόφαση που έλαβα ποτέ ήταν η φιγούρα μου να είναι όπως εμφανίστηκα στη συναυλία στο Γκλαστονμπέρι και είμαι τόσο περήφανος που θα βρίσκεται στη ζώνη «Κουλτούρα» στο Μαντάμ Τισό» πρόσθεσε ο Βρετανός καλλιτέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο