Ψευδές θετικό self test, προσκόμισε μία νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εργάζεται, ώστε να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Έγινε όμως αντιληπτή από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, να διατάξει ΕΔΕ, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr.

Το περιστατικό το αποκάλυψε η ίδια η η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο “Ράδιο Κρήτη”, λέγοντας επίσης ότι η συγκεκριμένηνοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της.

Πρόσθεσε δε, ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι οι υγειονομικοί έχουν προθεσμία εως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να εμβολιαστούν, αλλιώς από 1η Σεπτεμβρίου, τίθεντα σε αναστολή εργασίας.

Η κ. Μπορμπουδάκη, μιλώντας για τον σχεδιασμό, αναφορικά με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πιέζεται αφόρητα, επισήμανε ότι αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί από κέντρα υγείας της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, για παράδειγμα από το ΚΥ Καστελίου, θα μεταφερθούν προσωρινά στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, για να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό.

Σημείωσε ακόμα ότι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, σε αυτή τη φάση, έχουν να κάνουν και με τις άδειες του προσωπικού, ωστόσο, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δομών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr