Φωτιά στα Βίλια: Από ένα κούτσουρο πεύκου ξεκίνησαν όλα
Κλιμάκια της Πυροσβεστικής ερευνούν αν η μεγάλη φωτιά στα Βίλια είναι προϊόν εμπρησμού, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι
Από ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και μερικά σκουπίδια φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, που έχει κάνει στάχτη σημαντικό μέρος του όρους Πατέρα. Η μάχη για να σβήσει η μεγάλη φωτιά συνεχίζεται, με τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin και Beriev να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Από το πρωί, κλιμάκια του ανακριτικού της Πυροσβεστικής συλλέγουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια και αν πρόκειται για εμπρησμό, όπως καταγγέλλεται, ή όχι.
Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε την Δευτέρα η φωτιά ήταν ο Κώστας Ρούσης που, κοντά στο σημείο εκείνο, είχε τα ζωά του. Και εκείνος – όπως και ο δήμαρχος Μάνδρας, που μίλησε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα – είναι βέβαιος ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.
Όπως δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής, η φωτιά μπήκε σε ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και κάποια σκουπίδια που βρίσκονταν στην περιοχή. Η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα λεπτά και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Όπως περιέγραψε, μάλιστα, η πυροσβεστική πήρε αρχικά νερό από τις δεξαμενές του για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά.
Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο και υπάρχουν πληροφορίες πως οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν εντοπίσει και σπασμένα μπουκάλια.

- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442