Τι δείχνουν τα στοιχεία που επεξεργάστηκε και δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ

Την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς για τις ευρωπαϊκές οικονομίες επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία τόσο το ΑΕΠ σε ευρωζώνη και ΕΕ όσο και η απασχόληση κινήθηκαν σε θετικό έδαφος το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,0% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,9% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση, σε σύγκριση δηλαδή με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αυξήθηκε κατά 13,6% στην ευρωζώνη και κατά 13,2% στην ΕΕ, μετά από τη μείωση κατά 1,3% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνεται από τη Eurostat, αυξήθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά +1,5% του πρώτου τριμήνου του 2021). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 12,2% (μετά +0,5% το προηγούμενο τρίμηνο).

Αύξηση της απασχόλησης

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,2% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,8% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, μετά τη μείωση κατά 1,8% και 1,6% αντίστοιχα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: OT

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr