Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κέρδη του λιανεμπορίου οδήγησαν Dow και S&P σε νέα επίπεδα ρεκόρ

Τα κέρδη του λιανεμπορίου οδήγησαν Dow και S&P σε νέα επίπεδα ρεκόρ

Ο S&P έχει διπλασιάσει το επίπεδο του από το χαμηλότερο σημείο που βρέθηκε στις 23 Μαρτίου και κατακτά το ρεκόρ του ταχύτερου ράλι αγοράς από τον ΒΠΠ

Σε νέα υψηλά ιστορικά έκλεισαν ο Dow Jones και S&P σήμερα Δευτέρα, με τα εταιρικά κέρδη που προέρχονται από τον κλάδο του λιανεμπορίου να ανατρέπουν τις αρνητικές επιδόσεις που κατέγραφε στο άνοιγμα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι φόβοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα ήταν κατώτερα των προσδοκιών ενώ πτώση σημειώνει η τιμή του πετρελαίου.

Ο S&P 500 έχει πλέον διπλασιάσει τα επίπεδό του από το χαμηλότερο σημείο που είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις 23 Μαρτίου. Το ράλι είναι το ταχύτερο που έχει σημειωθεί, διπλασιασμός αγοράς «ταύρων», από τον τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την ανάλυση του CNBC στα δεδομένα του S&P 500 Global.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 110,02 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,13% και έκλεισε στις 35.625,4 , ο S&P500 σημείωσε άνοδο 0,26% και έκλεισε στις 4.479,76 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,2% στις 14.793,76 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου του λιανεμπορίου κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου μεγάλων εταιρειών.

Η Home Depot και η Walmart αυξήθηκαν 1,1% και 0,8%, αντίστοιχα, μια μέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Οι Target και ο Lowe κινούνται υψηλότερα, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις οικονομικές επιδόσεις τριμήνου την Τετάρτη.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Αρχή της Κίνας έδειξαν οτι η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής είναι υπο πίεση. Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας και η διαφαινόμενη το προηγούμενο διάστημα αύξηση των λιανικών πωλήσεων σημείωσαν απότομη επιβράδυνση του Ιούλιο διαψεύδοντας τις προσδοκίες, καθώς οι πλημμύρες και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανέκοψαν επιχειρηματικές δραστηριότητες, εντείνοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη χάνει δυναμική. Η Εθνική Στατιστική Αρχή πρόσθεσε ότι «η οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι ασταθής και άνιση».

Τα νέα από την Κίνα οδήγησαν σε πτώση την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, διευρύοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.  το Brent βρέθηκε να χάνει 3% στα 68,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI έφτασε να υποχωρεί κατά 3,4% στα 66,11 δολάρια. Σταδιακά οι απώλειες αυτές… «μαζεύτηκαν», χωρίς όμως το κλίμα να αλλάζει. Αυτή την ώρα το Brent υποχωρεί κατά 1,26% στα 69,70 δολάρια και το αμερικανικό αργό 1,33% στα 67,52 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Occidental Petroleum έχασε περίπου 3%, ενώ η Exxon Mobil και η Chevron περίπου 1%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 1,255%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την παγκόσμια ανάπτυξη. Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται καθώς οι τιμές τους αυξάνονται. Οι μετοχές των τραπεζών παρουσίασαν πτωτική τάση, η χρηματιστηριακή πορεία του τραπεζικού κλάδου επηρρεάζεται από τις επιδόσεις των ομολογιακών τίτλων. Η Bank of America σημείωσε απώλειες 0,8%, η JPMorgan Chase 0,7% και η Goldman Sachs 0,6%.

Yποχώρηση 4,3% σημείωσε η μετοχή τη Τesla,καθώς οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων δήλωσαν νωρίς τη Δευτέρα ότι ξεκίνησαν επίσημη έρευνα ασφαλείας, αναφορικά με το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος της Tesla Inc, μετά από μια σειρά ατυχημάτων που αφορούσαν οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Πτωτικά έκλεισε και η μετοχή της Moderna, που καταγράφει επίδοση 250% από την αρχή του χρόνου, έκλεισε με απώλειες τη τάξης του 4,1%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024