Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Morgan Stanley – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ

Morgan Stanley – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ

Μία εβδομάδα πριν την αρχή μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών είχε κάνει η Citigroup, που είχε επίσης προηγηθεί επαναφέροντας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν η Citigroup άνοιγε το δρόμο για τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες απαιτώντας υποχρεωτικό εμβολιασμό των Αμερικανών εργαζομένων, πριν αυτοί επιστρέψουν στα γραφεία.

Σήμερα ακολούθησε η Morgan Stanley ανακοινώνοντας επίσης ότι αναμένει πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού από τους εργαζομένους της, κατά την επιστροφή τους στα γραφεία.

Η Morgan Stanley είχε ήδη καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όσους εργάζονταν ή προσέρχονταν (ήτοι δηλαδή πελάτες, αλλά και απλούς επισκέπτες) στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη (και το Γουέστσεστερ).

Όμως, μετά και το… σήμα της ανταγωνιστικής της Citi, διεύρυνε την εντολή για το σύνολο του προσωπικού της σε όλη τη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ήδη σχεδόν το 90% του προσωπικού της δηλώνει πως έχει εμβολιαστεί, αν και πλέον το 100% θα πρέπει να το πράξει και να καταθέσει πιστοποιητικό εμβολιασμού έως την 1η Οκτωβρίου.

Mάσκα και εμβολιασμός για να αποφύγουν το lockdown

Σημειωτέον, πως η Citigroup ήταν από τις πρώτες που επανέφερε και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους της, όπως και η JPMorgan.

Το «καυτό» ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, όπως και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, απασχολεί έντονα το σύνολο της αμερικανικής επιχειρηματικής σκηνής, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ομίλων προχωρά είτε στην επαναφορά της μάσκας για τους εργαζόμενους ή και στην απαίτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Στόχος είναι να αποτραπούν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, που θα μπορούσαν να φέρουν και πάλι… πίσω την αγορά και τις επιχειρήσεις, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024