Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το λιανεμπόριο οδήγησε σε πτώση τη Wall Street

Το λιανεμπόριο οδήγησε σε πτώση τη Wall Street

Η μείωση των λιανικών πωλήσεων ενίσχυσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης

Mε αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η πτώση που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,8%, μειωμένος κατά 282,12 μονάδες και έκλεισε στις 35.343,28 , ενώ ο S&P500 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,71% και έκλεισε στις 4.448,08 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,9% στις 14.656,18 μονάδες.

Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 1,1%,σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, πολύ περισσότερο από την πτώση κατά 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις αγορές τους τόσο στα καταστήματα όσο και online. Με εξαίρεση τον κλάδο αυτοκινήτων, η πτώση διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Η μετοχή της Home Depot υποχώρησε περισσότερο από 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, πτώση που επηρρέασε αρνητικά τον δείκτη Dow Jones. Aν και τα τριμηνιαία κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% την περίοδο, κάτω από την εκτίμηση 5% των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της StreetAccount.

Η μετοχή της Walmart σημείωσαν άνοδο και στη συνέχεια διαπραγματεύθηκε σε σταθερά επίπεδα, καθώς τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Απογοήτευση από την Κίνα

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα τη Δευτέρα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Οι μετοχές εταρειών τσιπ υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη, με το  iThares Semiconductor ETF να υποχωρεί στο 1,9% και τη μετοχή της Nvidia να σημειώνει απώλειες 2,5%. Η μετοχή της Tesla και της Boeing, εταιρείες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα ως αναπτυσσόμενη αγορά, υποχώρησαν. Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα ονόματα της Τεχνολογίας έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Οι μετοχές του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης κινήθηκαν δυναμικά με τον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης S&P 500 να φτάνει σε υψηλό ρεκόρ. Η United Health, η Merck και η Johnson & Johnson διαπραγματεύτηκαν στο πράσινο.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024