Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Σύγκλιση των G7 ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Αφγανιστάν – Σύγκλιση των G7 ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια να συντονιστούν οι Μεγάλες Δυνάμεις για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Την κατάσταση στο Αφγανιστάν συζήτησαν ο Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητά σύγκλιση της διεθνούς κοινότητας.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, «τόνισε την ανάγκη να συγκεντρωθεί η διεθνής κοινότητα και να υιοθετήσει μια ενιαία προσέγγιση για το Αφγανιστάν, τόσο όσον αφορά την αναγνώριση οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης όσο και την προσπάθεια πρόληψης μιας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.»

Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο κ. Τζόνσον εξέφρασε στον Εμανουέλ Μακρόν την πρόθεσή του να φιλοξενήσει μια διαδυκτιακή συνάντηση ηγετών της G7 για το Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη συνεχή σημασία της συνεργασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Αφγανιστάν ενώ συμφώνησαν στην προτεραιότητα απομάκρυνσης των υπηκόων των δυο χωρών, αλλά και «άλλους πολίτες» στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στρίτ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα συνεργαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο «μια πιθανή κοινή απόφαση για το Αφγανιστά».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024