Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεργασία – Ένας στους τρεις δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει – Ένας στους τέσσερις δεν θέλει

Τηλεργασία – Ένας στους τρεις δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει – Ένας στους τέσσερις δεν θέλει

Διαβάστε την έρευνα του Linkedin για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα σε ό,τι αφορά την επιστροφή στο γραφείο

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, εκτός των άλλων επιπτώσεων που έχει στην παγκόσμια υγεία και την πορεία της πανδημίας, καθυστερεί σημαντικά και την επιστροφή στα γραφεία όσων εργάζονται από το σπίτι, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να την αναβάλουν για αργότερα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Linkedin, σε δείγμα 3.000 εργαζομένων, το 36% των ανθρώπων που εργάζονται επί του παρόντος από το σπίτι, λένε ότι ακόμα δεν έχουν κάποιο νέο από τον εργοδότη τους για το πότε θα επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

Και αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, προκαλεί ανησυχία.

«Όλα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία», δήλωσε στο CNBC Make It, ο Shannon Hardy, αντιπρόεδρος ευέλικτης εργασίας του LinkedIn, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για έναν εργαζόμενο να ενημερώνεται έστω και για τη διαδικασία προγραμματισμού ή για το ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψιν για τη λήψη των αποφάσεων.

Η ανταλλαγή οποιωνδήποτε λεπτομερειών, ακόμη και για μια περίοδο διαβούλευσης, μπορεί να απαλύνει το άγχος για τους εργαζόμενους, ειδικά για τους γονείς και τους φροντιστές παιδιών, που πρέπει να σχεδιάσουν τις ανάγκες του σχολείου και της φροντίδας των παιδιών.

Σύμφωνα με έρευνα του McKinsey, τον Ιούνιο, οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για την επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο, διότι φοβούνται ότι η δημόσια παρουσία τους θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές τους να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν στα παιδιά στο σπίτι.

Περίπου το 41% ​​των ανθρώπων, που εργάζονται εξ αποστάσεως, δηλώνουν ότι θα χρειαστούν περισσότερο από μία εβδομάδα για να προετοιμαστούν για την επιστροφή στο γραφείο. Μεταξύ των γονέων, το 52% θα χρειαζόταν περισσότερο από μία εβδομάδα και το 35% θα χρειαζόταν περισσότερο από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το LinkedIn.

Ο Hardy λέει ότι οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη πως οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν διαφορετική πραγματικότητα και ευθύνες, καθώς θέτουν προσδοκίες για το μέλλον.

Σχεδόν το ένα τέταρτο δεν θέλει να επιστρέψει

Οι εργαζόμενοι δείχνουν ήδη κάποια αντίσταση στην επιστροφή τους στο χώρο εργασίας. Μόλις το 34% όσων εργάζονται από το σπίτι και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στα γραφεία, έχουν αποδεχτεί τις εντολές επιστροφής τους, σύμφωνα με το LinkedIn.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν κάνει διάκριση μεταξύ εθελοντικής ή υποχρεωτικής επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, το 22% δεν σχεδιάζει να επιστρέψει καθόλου στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση McKinsey, οι εργαζόμενοι ανησυχούν περισσότερο για την επιστροφή στους χώρους εργασίας, λόγω κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια που σχετίζονται με την Covid-19.

Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η απώλεια της αίσθησης της αυτονομίας και της ευελιξίας, που αποκτάται με την ικανότητα εργασίας από απόσταση.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024