Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Σπουδαίος πιλότος της Ρωσίας ο κυβερνήτης του Beriev-200 που συνετρίβη

Τουρκία – Σπουδαίος πιλότος της Ρωσίας ο κυβερνήτης του Beriev-200 που συνετρίβη

Η πτώση του Beriev-200 στην Τουρκία το Σάββατο οδήγησε στον θάνατο 8 ανθρώπων, ανάμεσά τους και του πιλότου - Θρύλου Γιεβγκένι Κουζνέτσοφ.

Σοκ έχει προκαλέσει η συντριβή του Beriev-200 στην Τουρκία, ενώ σκοτώθηκαν 8 επιβαίνοντες. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Ρώσος κυβερνήτης, Γιεβγκένι Κουζνέτσοφ που ήταν θρύλος των αιθέρων για τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κουζνέτσοφ ήταν ο κορυφαίος πιλότος των Beriev-200 στην Αρκτική. Το αμφίβιο αεροσκάφος Beriev-200 συνετρίβη στη νότια επαρχία Μαράς της Τουρκίας το Σάββατο. Το αεροσκάφος μετέφερε πέντε Ρώσους στρατιωτικούς και τρεις Τούρκους αξιωματούχους όταν συνετρίβη στις πλαγιές βουνού.

Σοκαριστικά βίντεο από την πρόσκρουση

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος της συντριβής

Η σύγκρουση συνέβη αφού το αεροπλάνο είχε ρίξει φορτίο νερού σε πυρκαγιά σε δάσος. Μέχρι τώρα, δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή. Ο ρωσικός στρατός έστειλε ομάδα ερευνητών για να κάνει αυτοψία στο περιστατικό.

Τόσο τα τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αεροπλάνο ήταν υπό τη διοίκηση του Γιεβγκένι Κουζνέτσοφ, βετεράνου πιλότου, ο οποίος υπηρέτησε για δεκαετίες στην αεροπορική υπηρεσία της χώρας.

Η παραγωγός ταινιών Ναταλίγια Γκουγκούεβα, η οποία σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ για Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους βασισμένο στη ζωή του Κουζνέτσοφ, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη πηγές της οικογένειας του πιλότου.

Ο Κουζνέτσοφ είχε πιλοτάρει πρόσφατα αεροσκάφη Beriev-200 στη ρωσική Αρκτική. Την περασμένη άνοιξη είχε προσγειωθεί στο Franz Josef Land, το βορειότερο κομμάτι γης του κόσμου.

Θα τιμηθούν οι νεκροί πιλότοι

Στο πλαίσιο της αποστολής της για επέκταση της παρουσίας της στην περιοχή της Αρκτικής, η Μόσχα σχεδιάζει να αναβαθμίσει ένα αεροδρόμιο έξω από το Μουρμάνσκ. Εκεί αναμένεται να αναπτυχθεί στόλος αεροσκαφών Beriev-200. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, δίνοντας εντολή στο υπουργείο Άμυνας να απονεμηθούν μεταθανάτια μετάλλια στους νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024