Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - «Έφυγα για να αποφευχθεί η αιματοχυσία» - Το πρώτο μήνυμα του προέδρου

Αφγανιστάν – «Έφυγα για να αποφευχθεί η αιματοχυσία» – Το πρώτο μήνυμα του προέδρου

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά την αποχώρησή του από τη χώρα. Φωτογραφία δείχνει τους Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, δήλωσε ότι έφυγε από τη χώρα προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία μετά την είσοδο των Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ίδια στιγμή οι αρχικές πληροφορίες για κατάληψη του Μεγάρου από τους Ταλιμπάν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με το Al Jazzera, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν κοινοποίησε τη δήλωση αυτή στο Facebook, και δεν ανέφερε άλλες πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκεται.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, είχε εγκαταλείψει την Καμπούλ για το Τατζικιστάν.

O εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σουχαϊλ Σαχιν είπε ότι η οργάνωση ελέγχει το πού βρίσκεται ο Γάνι και πως αναμένεται «μία ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας».

Οι διαπραγματεύσεις στο Κατάρ με τη συμμετοχή των Αμερικανών

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αφορούν την παράδοση της εξουσίας σε μεταβατική διοίκηση, με επικεφαλής τον πρώην υπ. Εσωτερικών Αλί Αχμάντ Τζαλάλι, που ζει στις Ηνωμένες, ενώ άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα φτάσει στη χώρα ο πολιτικός ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Μπαραντάρ.

Αντιπροσωπεία της αφγανικής κυβέρνησης βρίσκεται στο Κατάρ για συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Ταλιμπάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμετέχουν επίσης.

Δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν ωστόσο στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εξουσία, 20 χρόνια αφότου καταδιώχθηκε από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λόγω της άρνησής της να παραδώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τον κόσμο να μη φοβάται και “διαβεβαιώνοντας” ότι οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται και τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024