Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης-Βόλος 4-3 – Μπροστά «κεντούσε», πίσω «έμπαζε»

Άρης-Βόλος 4-3 – Μπροστά «κεντούσε», πίσω «έμπαζε»

Στη πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, οι κιτρίνομαυροι βρήκαν λύσεις στην επίθεση, όμως, αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους.

Ο Άρης βρήκε λύση στο πρόβλημα του γκολ, όμως ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να προβληματίζεται για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τη νίκη με 4-3 στο φιλικό παιχνίδι με τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στην πρόβα τζενεράλε τους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, Άρης και Βόλος προσέφεραν γκολ και θέαμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και την ευκαιρία στους προπονητές τους να βγάλουν συμπεράσματα. Στα αξιοσημείωτα για τον Άρη η πολύ καλή παρουσία του Λούμορ στο ντεμπούτο του, η σταθερή παρουσία του Ντιαγέ, αλλά και η πρώτη εμφάνιση του Ιτούρμπεζ που πέρασε ως αλλαγή στο 75′. Αρκετά καλές εντυπώσεις άφησε ο Βόλος, που προσπάθησε και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Άρη. Το σημερινό ήταν το δέκατο φιλικό παιχνίδι για την ομάδα της Μαγνησίας.

Εκπλήξεις από Μάντζιο

Η επιλογή των Ντιαγέ και Λούμορ στην ενδεκάδα δεν ήταν, σίγουρα, κάτι αναμενόμενο. Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον Σενεγαλέζο μέσο ως παρτενέρ του Σάσα στα χαφ και τον Γκανέζο αμυντικό στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ακόμα, ο Μάνος αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης με τον Μανσίνι να μένει στον πάγκο. Με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο παρατάχθηκε και ο Βόλος, με νέο προπονητή τον 32χρονο Ισπανό Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Το σημερινό ήταν το δέκατο φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας της.  Στο 9ο λεπτό ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λούμορ, ο Γκάμα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν και κατέληξε άουτ.

Επτάλεπτο – «φωτιά»

Οι παίκτες του Άρη πίεζαν ψηλά τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, θέλοντας να δυσκολέψουν την ανάπτυξη και να κλέψουν τη μπάλα. Σε μια τέτοια φάση , οι κιτρίνομαυροι κέρδισαν κόρνερ από δεξιά, ο Γκάμα το εκτέλεσε και ο Φαμπιάνο με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Μπερτόλιο με ατομική προσπάθεια πλάσαρε υπέροχα τον τερματοφύλακα του Βόλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Άρης ήταν πολύ καλός, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα , όμως ο Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 32′.

«Τρικυμία» στην άμυνα

Όλα έδειχναν οτι οι γηπεδούχοι θα πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα στο σκορ, όμως η άμυνα τους είχε διαφορετική … άποψη. Στο 43′ μετά από μακρινή μπαλιά του Ρεγκατέν, ο Πουρίτα  με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μείωσε το σκορ για την ομάδα του. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντένις έκανε τραγικό λάθος στη προσπάθεια του να δώσει τη μπάλα στον Φαμπιάνο, ο Μπαρτόλο  το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να πάρει από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 47′ ο Γκάμα μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Μπερτόλιο μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ρεγκατέν τον «γκρέμισε» και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Ο Μανσίνι έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Ντιαγέ, που έπιασε τη καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια ο Μανσίνι που επιχείρησε να σκοράρει, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Εξι λεπτά αργότερα δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μάνου μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές μέχρι το 65′, όμως ο Άρης ήταν αυτός που συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μανσίνι να μπει από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και να σουτάρει, όμως ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε τη μπάλα.

«Πρώτη» του Ιτούρμπε

Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη, έστω και ανεπίσημο, έκανε στο φιλικό με τον Βόλο ο Χουάν Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 75′ και αν και δεν βρίσκεται ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης, έδειξε δείγματα της μεγάλης ποδοσφαιρικής του ποιότητας.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Βόλος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 80ο λεπτό, ο Τερεζίου ισοφάρισε με προβολή μετά από πάσα του Μπαρτόλο.

Στο 87′ ο Μανσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Κότνικ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιτούρμπε, όμως αντί να πλασάρει, προσπάθησε να πασάρει στον Ντουάρτε, με αποτέλεσμα να χαθεί σπουδαία ευκαιρία. Σε σουτ του Ματίγια στο 90′ , ο Κούζτρα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Ματίγια το εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024