Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές - Κύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Φωτιές – Κύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Η κάμερα του «Mega Σαββατοκύριακο» βρέθηκε στην περιοχή της Δροσοπηγής, όπου οι εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η πυρκαγιά είναι ενδεικτικές του εφιάλτη που έλαβε χώρα στην περιοχή

Συγκινητικές είναι οι ιστορίες εθελοντισμού και αλληλεγγύης, με εκατοντάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στο πλευρό των πυρόπληκτων, με όποιο τρόπο μπορούν.

Η κάμερα του «Mega Σαββατοκύριακο» βρέθηκε στην περιοχή της Δροσοπηγής, όπου οι εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η πυρκαγιά είναι ενδεικτικές του εφιάλτη που έλαβε χώρα στην περιοχή.

Εκεί, συνάντησε τον Κωνσταντίνο Τζουμάκα, κάτοικο της περιοχής και εθελοντή πυροσβέστη, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις φλόγες περνώντας δραματικές ώρες, προσπαθώντας να απομακρύνει με ασφάλεια τον κόσμο από το σημείο και να σώσει την περιουσία του.

Στην περιοχή έχουν καεί ολοσχερώς περί τα 10 σπίτια, ενώ γύρω στα 40 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

«Ο ρόλος μας εμάς ήταν επικουρικός και να συνδράμουμε την πυροσβεστική. Στο τέλος καταλήξαμε να σβήνουμε εμείς το φωτιά. Το μένος και η δύναμη της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη. Δεν είχα συναντήσει ξανά τέτοια δύναμη πυρός. Έχουμε τρεις εγκαυματίες εθελοντές δασοπυροσβέστες στο ΚΑΤ. Υπάρχουν 9 τραυματίες από τις πυρκαγιές, οι δύο είναι διασωληνωμένοι και ο βοσκός της περιοχής μας νοσηλεύεται επίσης» είπε ο κ. Τζουμάκας.

«Χάσαμε το πράσινο, χάσαμε το λόγο που ήρθαμε να μείνουμε εδώ πέρα. Εμείς οι κάτοικοι θέλουμε να την ξαναφτιάξουμε την περιοχή, αλλά πολύς κόσμος έχει εγκαταλείψει την περιοχή και δε θέλουν να γυρίσουν πίσω. Είναι ψυχολογικό το κομμάτι αυτό και το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω τι θα γίνει» συνέχισε ο ίδιος.

«Τις πρώτες ημέρες ήταν πολύ δύσκολα. Αναγκάστηκα να διώξω τη μητέρα μου, δεν είχαμε ρεύμα και νερό. Το παιδί μου έφυγε μαζί με τη γυναίκα μου, πήγαν στη θεία μου. Δεν ήταν εύκολο το να ξεσπιτωθούν. Εγώ και κάποιοι άλλοι μείναμε για να προσπαθήσουμε. Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για την περιοχή. Ο ρόλος ο δικός μού ήταν να είμαι στην εκκένωση. Ο συντονισμός ήταν πολύ δύσκολος. Στην αρχή το μέτωπο ήταν μακριά, αλλά λόγω του αέρα ήρθε πολύ γρήγορα και σε εμάς. Είχα μείνει μόνος μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Να σώσω το σπίτι μου; Προσπαθούσα να διώξω τον κόσμο από το σημείο και να σώσω τα ζωντανά μου», περιέγραψε.

«Ως εθελοντές έχουμε αντιπυρική στολή, και είχα και εγώ αντιπυρικά στο αυτοκίνητό μου, τα σύνδεσα σε μια μεγάλη δεξαμενή, για να ρίξω νερό γύρω από το σπίτι και να το σώσω. Στην εθνική δώσαμε την ύστατη μάχη και μετά έφυγε η φωτιά προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία» κατέληξε ο κ. Τζουμάκας.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Μαντουδίου

Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Αιμιλία Αγγελή, από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Μαντουδίου, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων.

«Μέσα στο Μαντούδι δεν είχαμε φωτιές, αλλά σαν φιλανθρωπικός σύλλογος ξεκινήσαμε πριν έξι ημέρες, ζητήσαμε το κλειστό γυμναστήριο και κάναμε ανακοίνωση για τη συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους. Ήρθαν περίπου πέντε νταλίκες με πράγματα που αρχίσαμε να τα μοιράζουμε στον κόσμο, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. Καλέσαμε τους προέδρους των κοινοτήτων ώστε αυτά τα πράγματα να μπορέσουν να φτάσουν στους πυρόπληκτους» είπε η κ. Αγγελή.

«Έχει στείλει ο κόσμος τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης. Τα πράγματα είναι πάρα πολλά και έρχονται συνεχώς νταλίκες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους του χωριού μας και των γύρω περιοχών για τον εθελοντισμό τους» πρόσθεσε η ίδια.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024