Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Μετά την απέλαση Βαρυθυμιάδη, το Γιαβούζ βάζει μπροστά τις μηχανές

Τουρκία – Μετά την απέλαση Βαρυθυμιάδη, το Γιαβούζ βάζει μπροστά τις μηχανές

Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ της Τουρκίας έχει βγει από το λιμάνι του και έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης. Αν και είναι άγνωστο κατά πόσον θα κινηθεί και προς ποία κατεύθυνση, η κράτηση και απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας από τις τουρκικές αρχές, σε συνδυασμό με την κινητικότητα Γιαβούζ, προβληματίζουν

Την ώρα που οι τουρκικές αρχές κρατούν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο και απελαύνουν στην Ελλάδα, το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ έχει βγει από το λιμάνι του και έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης.

Παραμένει άγνωστο αν θα κινηθεί και προς ποία κατεύθυνση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είχε δηλώσει πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, σύντομα, θα ξεκινούσε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Έλεγε τότε: «Στη Μεσόγειο, θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του, για να ξεκινήσει γεωτρήσεις».

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι λίγες ημέρες πριν από τις συγκεκριμένες δηλώσεις Ερντογάν, Ελλάδα και Τουρκία, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της γείτονος στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Κύπρο, είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα, ότι οι δύο χώρες θα περάσουν ένα καλοκαίρι με «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο, που να μην έχει καμία σχέση με το περσινό όταν, λόγω του Oruc Reis, έφτασαν ένα βήμα πριν από το θερμό επεισόδιο.

Δείτε εδώ τον χάρτη με την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται το Γιαβούζ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024