Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ - Στη Ρωσία και την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος

Μέρκελ – Στη Ρωσία και την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος

Η επίσκεψη αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά τις οποίες η Μέρκελ θα αποχωρήσει ύστερα 16 χρόνια στην εξουσία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Παρασκευή 20 Αυγούστου και στη συνέχεια την Ουκρανία την Κυριακή 22 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στέφαν Ζάιμπερτ.

«Θα δώσουμε λεπτομέρειες για το πρόγραμμά της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο ίδιος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά τις οποίες η Μέρκελ θα αποχωρήσει ύστερα 16 χρόνια στην εξουσία.

Η τελευταία επίσκεψη της καγκελαρίου στη Μόσχα έγινε τον Ιανουάριο του 2020 πριν από την πανδημία της Covid-19.

Στο μεσοδιάστημα, οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάστηκαν από μια σειρά γεγονότων, από την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έως μια σειρά από σκάνδαλα κατασκοπείας και τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο Βερολίνο.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας είχε ήδη ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το επικείμενο ταξίδι της Μέρκελ στην Ουκρανία.

Η Γερμανία είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της χώρας στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, που σημαδεύθηκε από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και έναν πόλεμο με φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά, που στοίχισε τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους.

Η επίσκεψη της Μέρκελ έχει επίσης στόχο να καθησυχάσει το Κίεβο σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού αερίου Nord Stream 2, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024