Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλυτη βασίλισσα της Ευρώπης η Τσέλσι, 6-5 στα πέναλτι τη Βιγιαρεάλ

Απόλυτη βασίλισσα της Ευρώπης η Τσέλσι, 6-5 στα πέναλτι τη Βιγιαρεάλ

Η Τσέλσι κατέκτησε το δεύτερο UEFA SUPER CUP στην ιστορία της, νικώντας τη Βιγιαρεάλ στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον βρίσκεται μόνη της στον... ευρωπαϊκό θρόνο!

Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ βάφτηκε μπλε! Η Τσέλσι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας επικράτησε της Βιγιαρεάλ στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5 και έγινε η απόλυτη βασίλισσα της Ευρώπης!

Οι «μπλε» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι της αναμέτρησης, όμως το… αγχωμένο «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να τους βάλει δύσκολα και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί η έμπνευση του Τόμας Τούχελ να βάλει τον specialist στα πέναλτι Κέπα στο 119ο λεπτό αποδείχθηκε σωστή, καθώς ο Ισπανός απέκρουσε τα πέναλτι των Μαντί και Ραούλ Αλμπιόλ και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ πήγε στο Λονδίνο για μόλις δεύτερη φορά.
Στην κανονική διάρκεια το σκορ άνοιξε ο Ζιγιές στο 27ο λεπτό, ενώ ο Ζεράρ Μορένο έφερε το ματς στα ίσια στο 73ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι «πατούσαν» καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχαν αναλάβει εκείνοι την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας αρκετά. Στο 9′ είχαν και την πρώτη τους ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Καντέ, που πέρασε άουτ.

Οι «μπλε» στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 27′ άνοιξαν και το σκορ. Ο Χάβερτς με ένα γύρισμα από τα αριστερά βρήκε τον Ζίγιες και ο Μαροκινός άσος με ένα κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το τέρμα αφύπνισε την ομάδα του Ουνάι Έμερι, που στο 33′ είχε την πρώτη της εκαιρία με ένα σουτ του Ντία, το οποίο απέκρουσε ο Μεντί.

Ύστερα από 3 λεπτά οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ζούμα, του οποίου η προβολή έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων για την ανάπαυλα, ο Ζίγιες έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στο χέρι και την θέση του πήρε ο Πούλισικ και οι Ισπανοί «άγγιξαν» την ισοφάριση με ένα σουτ του Μορένο που… τράνταξε το δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52′ το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε τεράστια ευκαιρία, με τον Μορένο να διπλασιάζει τα δοκάρια του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει αρκετά την απόδοση τους μετά το γκολ που δέχτηκαν και στο 73′ έφτασαν στην ισοφάριση. ο Ντιά με ένα τρομερό πάτημα της μπάλας γύρισε στον Μορένο και εκείνος πλασάροντας έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί κυρίαρχη ήταν η ομάδα του Τόμας Τούχελ. Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου είχε μια καλή ευκαιρία στο 100′, όταν ο Πούλισικ αστόχησε από πολύ καλό σημείο μέσα από την περιοχή, ενώ στο δεύτερο είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ασένχο να λέει «όχι» εντυπωσιακά σε ένα σουτ του Μάουντ. Έτσι, η κούπα κρίθηκε από την άσπρη βούλα.

Για τη διαδικασία των πέναλτι ο Τόμας Τούχελ είχε προνοήσει από το 119ο λεπτό και είχε βάλει τον Κεπά, που είναι… ειδικός. Αυτή η κίνηση αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς ο Ισπανός πορτιέρε απέκρουσε τα πέναλτι των Μαντί και Ραούλ Αλμπιόλ και μετά από 14 εκτελέσεις το Σούπερ Καπ βάφτηκε μπλε!

Η σειρά των πέναλτι:

Χάβερτς: Απόκρουση
Ζ. Μορένο: 0-1
Αθπιλικουέτα: 1-1
Μαντί: Απόκρουση
Αλόνσο: 2-1
Εστουπινιάν: 2-2
Μάουντ: 3-2
Μόι Γκόμεθ: 3-3
Ζορζίνιο: 4-3
Ράμπα: 4-4
Πούλισικ: 5-4
Φόιτ: 5-5
Ρίντιγκερ: 6-5
Αλμπιόλ: Απόκρουση

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί (119’ Κέπα), Τσαλόμπα, Ζουμά (66’ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Χάντσον-Οντόι (82’ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Χάβερτς, Ζίγες (43’ Πούλισιτς), Βέρνερ (65’ Μάουντ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Σέρχιο Ασένχο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (58’ Εστουπινιάν), Καπού (70’ Γασπάρ), Τριγέρος (71’ Μόι Γκόμεθ), Πίνο (90’ Μαντί), Μορένο (85’ Μορλάνες), Ζεράρδ Μορένο, Ντιά (86’ Ράμπα).

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024