Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ράνκιν σχεδιάζει ξανά την «Τριλογία του Κόσμου» του Πούλμαν

Ο Ράνκιν σχεδιάζει ξανά την «Τριλογία του Κόσμου» του Πούλμαν

Ο Ράνκιν, ο οποίος έχει φωτογραφίσει σχεδόν τους πάντες, από τους Queen μέχρι τον Ντέιβιντ Μπόουι, χρησιμοποίησε μοντέλα για να απεικονίσει τους χαρακτήρες της φαντασίας του Πούλμαν

Πριν από 20 και περισσότερα χρόνια η τριλογία φαντασίας του Βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Πούλμαν «His Dark Materials» -στα ελληνικά κυκλοφόρησε ως «Η Τριλογία του Κόσμου»- συνεπήρε μικρούς και μεγάλους·το 2003-2004, θεατρική μεταφορά της σε δύο μέρη ανέβηκε στο Royal National Theatre του Λονδίνου, το 2007 προβλήθηκε στις αίθουσες μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη από τη New Line Cinema και τον Νοέμβριο του 2019 άρχισε να μεταδίδεται η τηλεοπτική μεταφορά της από HBO/BBC.

Ο εκδοτικός οίκος του Πούλμαν, οι εκδόσεις Scholastic UK ετοιμάζονται για νέα έκδοση ως αφιέρωμα στην τριλογία τον Σεπτέμβριο και τα εξώφυλλα σχεδίασε και ετοίμασε ο φωτογράφος Ράνκιν (Rankin). Σε αυτά, χαρακτήρες της τριλογίας απεικονίζονται μαζί με τους «δαίμονές» τους. «Ήθελα να δημιουργήσω αυτό το αμάλγαμα του δαίμονα και του προσώπου. Είναι πραγματικά μια προσπάθεια να ενσαρκώσω τη σκοτεινιά της σειράς» έγραψε ο Ράνκιν σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του συγγραφέα Φίλιπ Πούλμαν στο Instagram για την ανακοίνωση της νέας έκδοσης.

Ο Ράνκιν, ο οποίος έχει φωτογραφίσει σχεδόν τους πάντες, από τους Queen μέχρι τον Ντέιβιντ Μπόουι, χρησιμοποίησε μοντέλα για να απεικονίσει τους χαρακτήρες της φαντασίας του Πούλμαν μαζί με τους «δαίμονές» τους, ζωικές αποκαλύψεις της ψυχής των προσώπων στα μυθιστορήματα. Όταν ο εκδοτικός οίκος πρότεινε εξώφυλλα με φωτογραφία, ο Πούλμαν ήταν αρχικά διστακτικός, φοβούμενος ότι τα μοντέλα θα τα «διαβάσει» ο κόσμος ως φωτογραφίες των χαρακτήρων. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian, ο Πούλμαν δήλωσε: «Κατάφεραν να επιστρατεύσουν τον σπουδαίο φωτογράφο Ράνκιν, ο οποίος ήταν απόλυτα σαφής ότι δεν έκανε πορτρέτα».

View this post on Instagram

A post shared by rankin (@rankinarchive)

Ο Ράνκιν χρησιμοποίησε ως μοντέλο για την Mrs Coulter τη σύζυγό του, Tuuli Shipster, ηθοποιό και επαγγελματία μοντέλο. «Πάντα ένιωθα ότι η Mrs Coulter ήταν απίστευτα όμορφη και γοητευτική, αλλά πολύ μοχθηρή» είπε ο Ράνκιν. «Πάντα με φόβιζε ως χαρακτήρας· όχι ότι η γυναίκα μου είναι έτσι. Έχει παίξει ως ηθοποιός και έχει δουλέψει ως μοντέλο οπότε ήξερα ότι μπορούσε να μου δώσει αυτή την έκφραση».

Στα μυθιστορήματα, η Lyra περιγράφεται ως «γενναία και καλή». «Στη φαντασία μου, πάντα ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να είναι ένα αγόρι, αυτό το με κοντά μαλλιά, ατημέλητο κορίτσι που δείχνει ερμαφρόδιτο. Αυτός ήταν ο στόχος μου» εξήγησε ο Ράνκιν.

Στην πρώτη συνάντησή του με τους αναγνώστες, ο Lord Asriel, ο εξερευνητής και θείος της Lyra, περιγράφεται ως κάποιος με «πρόσωπο το οποίο επιβάλλεται». Ο Ράνκιν τον απεικονίζει με τον «δαίμονά» του, μια λεοπάρδαλη του χιονιού.

Ο φωτογράφος έκανε ένα δικό του πορτρέτο, με «δαίμονα» μια μαϊμού και πιστεύει ότι, στην πραγματική ζωή, ο «δαίμονάς» του είναι το σκυλί του ο Hooligan, ένα σκυλί διάσωσης με τρία πόδια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024