Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία – Νοσηλεύτρια εμβολίασε χιλιάδες πολίτες με… φυσιολογικό ορό

Γερμανία – Νοσηλεύτρια εμβολίασε χιλιάδες πολίτες με… φυσιολογικό ορό

Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για επανάληψη του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Οι αρχές της βόρειας Γερμανίας απευθύνουν έκκληση σε χιλιάδες άτομα να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού, καθώς αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι μια νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού ενδέχεται να τους εμβολίαζε με… φυσιολογικό ορό.

Η νοσηλεύτρια κατηγορείται ότι εμβολίαζε πολίτες με φυσιολογικό ορό αντί για κανονικές δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Φρίζλαντ, μια επαρχιακή περιφέρεια κοντά στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στις αρχές της άνοιξης.

«Το περιστατικό με έχει σοκάρει πραγματικά», έγραψε στο Facebook ο Σβεν Αμπρόσι, τοπικός σύμβουλος, καθώς οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε 8.600 πολίτες που ενδέχεται να έπεσαν θύματα της νοσηλεύτριας.

Παρά το γεγονός ότι ο φυσιολογικός ορός δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβες, η πλειοψηφία των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν και φέρεται να συνέβη το περιστατικό, ήταν ηλικιωμένοι και εξαιρετικά ευάλωτοι στον κοροναϊό.

Ο αστυνομικός που διερευνά την υπόθεση, Πίτερ Μπέερ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι βάσει των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, «υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύουμε πως υφίσταται κίνδυνος».

Το κίνητρο της νοσηλεύτριας, που δεν κατονομάζεται, δεν είναι ξεκάθαρο. Όμως έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό της απέναντι στα εμβόλια μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Δεν έχει γίνει σαφές αν η ύποπτη έχει συλληφθεί ή αν της έχουν αποδοθεί κατηγορίες, όμως σύμφωνα με το δίκτυο NDR, την υπόθεση χειρίζεται ειδική μονάδα που ασχολείται με εγκλήματα που έχουν πολιτικό κίνητρο.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024