Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήλος - Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβάτες

Μήλος – Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβάτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση επιβαινόντων σε θαλαμηγό που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μήλο για θαλαμηγό με 17 επιβαίνοντες που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιού, το πρωί της Πέμπτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των επιβατών του που βρίσκονται στην θάλασσα, σύμφωνα με το MEGA.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη και αλιευτικά, ενώ στην περιοχή επικρατούν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Περισυλλέγονται από τη θάλασσα

Πρόκειται για θαλαμηγό περίπου 30 μέτρων, με τους επιβαίνοντες να βρίσκονται όλοι στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκο Κοκκάλα, αυτή τη στιγμή δίπλα στη θαλαμηγό που έχει βυθιστεί βρίσκεται επιβατικό οχηματαγωνό πλοίο που έχει ξεκινήσει την περισυλλογή τους.

Πάντως, δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Προν το παρόν, άγνωστη είναι και η αιτία βύθισης του σκάφους. Το ακριβές σημείο του ατυχήματος βρίσκεται στα 16 μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας

Ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικελής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως το ναυάγιο σημειώθηκε μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να πάρουμε ανθρώπους. Υπάρχει και ένα ελικόπτερο κοντά στην περιοχή. Ξέρω πως έχουν φύγει και σκάφη από τη Μήλο, δεν έχουμε εικόνα αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί» ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ και η επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετά ρεύματα, ενώ ακόμη ένα ναυάγιο είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 1966.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024