Στην καταγγελία ότι ιερείς στην Κρήτη συμβάλλουν στη διασπορά του κοροναϊού είχε προχωρήσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούουν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης» είχε πει στο creta24.gr.

Η απάντηση

Σήμερα ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος συνδέσμων κληρικών Κρήτης, απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας ότι το 90% των κληρικών στο νησί έχει κάνει το εμβόλιο.

«Σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Τζανάκη απεριόριστα σαν άνθρωπο. Μας αδικεί σαν κληρικούς της Κρήτης, προσωπικά έτσι το εκλαμβάνω. Για να το πει κάτι έχει δει, κάτι έχει ακούσει. Ασχολούνται πολύ με τους κληρικούς της Κρήτης και μας αδικεί αυτό. Οι κληρικοί καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να μη μολυνθεί κόσμος και για το εμβόλιο. Όλοι οι κληρικοί της Κρήτης ασχολούνται με το θέμα των εμβολιασμών, προσπαθούμε να πείσουμε κόσμο να το κάνει για να προστατευτεί και να προστατεύσει. Το 90% των κληρικών στην Κρήτη έχει εμβολιαστεί», δήλωσε στο OPEN.

«Έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος, δεν έρχεται στην εκκλησία. Με στενοχωρεί η ισοπέδωση. Στην Κρήτη υπάρχουν ένα εκατομμύριο τουρίστες και κατηγορούν εμάς ότι διασπείρουμε τον ιό», πρόσθεσε ο πρόεδρος συνδέσμων κληρικών Κρήτης.

Δείτε τις δηλώσεις του

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr