Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - Φαντάζει αδύνατο το τείχος ανοσίας έως τα τέλη Αυγούστου

Εξαδάκτυλος – Φαντάζει αδύνατο το τείχος ανοσίας έως τα τέλη Αυγούστου

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να πιάσουμε τον στόχο που είχε τεθεί σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Ο κοροναϊός όχι απλώς επιμένει, αλλά τις τελευταίες δύο μέρες τα νούμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ενώ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι φαντάζει αδύνατο να έχει φτιαχτεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος να έχει καλυφθεί έναντι του ιού το 80% του ελληνικού πληθυσμού φαντάζει αδύνατος έως τα τέλη του μήνα, μιας και το 40% παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι, όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αυτή την στιγμή υπάρχει τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ παρουσιάζουν αυξητική τάση και οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ρεκόρ αριθμούς για το φθινόπωρο.

Ανεβασμένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη, πριν από 25 ημέρες, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία πανελλαδικά, ήταν 40-50 ή και 60 και τώρα φθάνουν τις 200. Από αυτές τις εισαγωγές, κάποιοι θα καταλήξουν στις ΜΕΘ, ενώ δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αυξηθούν ακόμη και σε ποσοστό 20% 20-25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, κατέχουν τα αρνητικά πρωτεία, ενώ αντιστρόφως δυσανάλογη είναι η προσέλευση του κόσμου προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Η επιτάχυνση της αυξητικής πορείας του κοροναϊού αναμένεται να δοκιμάσει και το σύστημα υγείας, ενώ οι τοπικοί περιορισμοί με λήψη μέτρων θεωρείται επιβεβλημένη.

Εν τω μεταξύ, Κρήτη, Ρόδος και Νάξος, Λάρισα Αχαΐα, Κέρκυρα, και Κορινθία, βρίσκονται στο «κόκκινο», με τα Χανιά και το Ηράκλειο να βρίσκονται ήδη σε υποχρέωση τήρησης περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για όσους θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε σχέση με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ανά χείρας, θα μπορέσουν οι μαθητές να ακούσουν το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στην εκπαίδευση

Στον χώρο της υγείας, όπως διαμήνυσε με αναλυτική επιστολή που εστάλη στους εργαζομένους σε ιδιωτικές δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι εμβολιασμοί θα είναι υποχρεωτικοί. Μάλιστα, εάν η πρώτη δόση τους δεν έχει πραγματοποιηθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή.

Στον αντίποδα του υπουργικού τελεσιγράφου, σε 5ωρη στάση εργασίας, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, προχώρησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που, όπως αναφέρουν, τους στοχοποιεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024