Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση του Δήμου Ωρωπού στις διαμαρτυρίες κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Η απάντηση του Δήμου Ωρωπού στις διαμαρτυρίες κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Τι απαντά ο Δήμος Ωρωπού στις διαμαρτυρίες για αδιαφορία και παραλείψεις σχετικά με την πυροπροστασία της περιοχής τους

Τις δικές του θέσεις θέλησε να εκφράσει ο Δήμος Ωρωπού πάνω στο ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με διαμαρτυρίες κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού του οικισμού για ενέργειες, παραλείψεις και αστοχίες που συνετέλεσαν στην καταστροφή ενός πολύ μεγάλου τμήματος της περιοχής.

Αναφέρει ο Δήμος Ωρωπού:

«Την ώρα που όλη η κοινωνία μας, οι εθελοντές, το προσωπικό και οι υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την επούλωσης των ζημιών που προκάλεσε η τεράστια πυρκαγιά υπάρχουν ορισμένοι που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην τιτάνια προσπάθεια επούλωσης των πληγών.

»Με αναληθή στοιχεία, συκοφαντικές αναφορές και αίολες καταγγελίες αυτοανακηρύσσονται σε αυτόκλητους «σωτήρες» του Δήμου Ωρωπού και ειδικότερα της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

«»Στην πραγματικότητα όλοι όσοι ήταν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς γνωρίζουν πως οι μάχες που δόθηκαν ήταν ομαδικές και υπεράνθρωπες.

»Με αιχμή του δόρατος τα ηρωικά μέλη των εθελοντικών ομάδων που έχουν την υποστήριξη υλικοτεχνικών μέσων του Δήμου μας, τη Δημοτική Αρχή, την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και απλούς πολίτες.

»Χάρις τις υπεράνθρωπες και ακούραστες προσπάθειες τους προστατεύτηκαν ζωές, σώθηκαν περιουσίες και κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά στη μεγάλη μάχη που δόθηκε στη Μαλακάσα το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου ώστε αυτή να μην περάσει προς το δάσος της Μαυροσουβάλας, της Μαλακάσας και του Αυλώνα.

»Ο Δήμος Ωρωπού πολύ νωρίτερα από τους αυτόκλητους «σωτήρες» του έπραξε τα δέοντα και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα των γεννητριών των αντλιοστασίων.

»Μάλιστα με δικές του δυνάμεις και στο μέτρο του δυνατού έκανε μελέτες, συντηρήσεις και επεμβάσεις, ενώ όπου η κατάσταση ήταν υπέρ άνω των δυνάμεων του ζήτησε βοήθεια. Ενημέρωσε με δεκάδες έγγραφα και τεχνικές μελέτες τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

»Η αλληλογραφία και οι ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή όχι μόνο για το ζήτημα των αντλιοστασίων αλλά και γενικά για το ευρύ φάσμα της πυροπροστασίας είναι στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών, εκπροσώπων του Τύπου και πολιτών. Πιστεύουμε δε, πως ο Δήμος Ωρωπού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της Πολιτείας στα θέματα πυρόσβεσης.

»Το γεγονός ότι σώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, το γεγονός ότι δόθηκε με αυτοθυσία η μεγάλη μάχη της Μαλακάσας, το γεγονός ότι δεν πέρασε η φωτιά προς Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Κάλαμο είναι ένας άθλος όλης της τοπικής κοινωνίας και είμαστε όλοι ευγνώμονες στον «ανώνυμο» εθελοντή και της Πυροσβεστικής.

»Είναι ντροπή πάνω στο δράμα των συμπολιτών μας κάποιοι να στήνουν πολιτικά παιχνίδια με ιδιοτελή κίνητρα.

»Ειδικότερα δε τις «καταγγελίες», όσον αφορά τη γεώτρηση του Κατσιμίδιου (αντλιοστάσιο, γεννήτρια) άπαντες πρέπει να γνωρίζουν ότι η παρούσα δημοτική αρχή την παρέλαβε σε αχρηστία τον Σεπτέμβριο του 2019.

»Με δαπάνες του Δήμου ξεκίνησε η συντήρηση της και εδώ και καιρό ήταν λειτουργική. Τοποθετήθηκε νέα αντλία, νέος ηλεκτρολογικός πίνακας και συντηρήθηκαν όλα τα μηχανικά μέρη της γεννήτριας.

»Διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά πως η γεννήτρια λειτουργούσε κανονικά καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τις ώρες της πυρκαγιάς και μάλιστα έγινε ενδελεχής μηχανικός έλεγχος καλής λειτουργίας το απόγευμα  της Πέμπτης (5/8 στις 18:30) όταν το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε από τη Βαρυμπόμπη και κινούνταν προς το Δήμο μας καταστρέφοντας τα πάντα.

»Και φτάνουμε στο δια ταύτα: Οι αυτόκλητοι «σωτήρες» που καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού με αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία και δήθεν «καίγονται» για το καλό του τόπου δε γνωρίζουν το βασικότερο:

»Η γεννήτρια του Κατσιμιδίου δεν τροφοδοτεί τα σπίτια της Ιπποκρατείου Πολιτείας με νερό. Τα σπίτια της Ιπποκρατείου υδρεύονται αποκλειστικά από το διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ στο Πολυδένδρι το οποίο έπαψε να λειτουργεί και τελικά υπήρξε διακοπή υδροδότησης στα σπίτια όταν κάηκαν κολώνες ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ.

»Η εγκατάσταση της ΕΥΔΑΠ επαναλειτούργησε το πρωί του Σαββάτου (7/8) μετά από μεγάλες πιέσεις και πρωτοβουλίες του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη και σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και του ΔΕΔΔΗΕ.

»Η γεννήτρια του Κατσιμιδίου τροφοδοτεί με νερό μεταξύ άλλων και την τεχνητή λίμνη Μπελέτσι από την οποία αντλούσαν νερό για επιχειρήσεις πυρόσβεσης τα εναέρια ελικοφόρα μέσα όχι μόνο τις ημέρες που επλήγει ο Δήμος μας αλλά και στις εναέριες επιχειρήσεις που έγιναν στο μέτωπο της φωτιάς της Βαρυμπόμπης νωρίτερα.

»Όλοι οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε και είδαν με τα μάτια τους την φιλότιμη όσο και «λυσσαλέα» προσπάθεια των εθελοντών μας να σώσουν ότι μπορούσαν τις ώρες της συμφοράς. Είδαν την ολύμπια ψυχραιμία και την άριστη συνεργασία των αιρετών, την λειτουργία των υποδομών αλλά και τη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία».

»Γνωρίζουν ποιοι έβαλαν μπροστά τα στήθια τους μπροστά. Γνωρίζουν ποιοι προστάτευσαν δεκάδες κατοικίες από να γίνουν στάχτη. Γνωρίζουν τις προσπάθειες των εθελοντών και των υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού από τις πρώτες ώρες μέχρι σήμερα. Γνωρίζουν πως οι εθελοντές υποστηρίζονται υλικοτεχνικά από τον Δήμο Ωρωπού και υποστηρίχθηκαν σε τροφοδοσία και προμήθειες. Θα είμαστε στο πλευρό τους όσο χρειαστεί για να επουλωθούν οι ζημιές και να υποστηριχτούν ψυχολογικά, ηθικά και υλικά οι συμπολίτες μας που έχασαν τις περιουσίες τους.

»Η Δημοτική αρχή διαβεβαιώνει άπαντες πως μαζί με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, τις εθελοντικές ομάδες και όλους τους πολίτες θα πράξουν τα δέοντα για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές και να αρχίσει ο αγώνας για την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

»Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια υπονόμευσης και θα στείλει στη δικαιοσύνη τους συκοφάντες, όσους διασπείρουν αναληθείς ειδήσεις, αίολες καταγγελίες, όσους προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες.

»Ο Δήμος Ωρωπού δυναμώνει μέσα από τις δυσκολίες και τις φυσικές καταστροφές και με μπροστάρηδες τους εθελοντές δεσμεύεται να ενισχύσει το εθελοντικό κίνημα με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

»Θα διεκδικήσει ότι του ανήκει και με σεβασμό, ενότητα, αγάπη και δουλειά συσπειρώνει τους πολίτες για την επίτευξη του εθνικού πλέον στόχου της αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και περιβάλλον.

Δήμος Ωρωπού»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024