Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιsamu Noguchi - Η ιστορία του design περνάει και από την Ιαπωνία

Ιsamu Noguchi – Η ιστορία του design περνάει και από την Ιαπωνία

Από Ιάπωνα πατέρα και Αμερικανή μητέρα, ο Noguchi συνέθεσε μια αξιοσημείωτη καλλιτεχνική φιλοσοφία

Σε τρεις αίθουσες, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στο Τόκιο φιλοξενεί έργα του διάσημου Ιάπωνα γλύπτη και ντιζάινερ Isamu Noguchi από τα φημισμένα φωτιστικά του με μπαμπού μέχρι εγκαταστάσεις από μπρούντζο, χάλυβα και μάρμαρο.

Από Ιάπωνα πατέρα και Αμερικανή μητέρα, ο Noguchi συνέθεσε μια αξιοσημείωτη καλλιτεχνική φιλοσοφία και δημιούργησε μια φήμη η οποία εκτείνεται σε έξι δεκαετίες. Δεν έπαψε ούτε στιγμή να ανακαλύπτει τις πολλές πλευρές του ντιζάιν και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει. Η επαφή του με το μεγαλοπρεπές τοπίο και τους κήπους του Κιότο σφραγίζει την επιθυμία του να επικοινωνεί, μέσω των γλυπτών του, τη φύση· στα έργα του, τον έλεγχο αναλαμβάνει η αφαίρεση και η γαλήνη.

Στην έκθεση «Path of Discovery» παρουσιάζονται τρεις διακριτές φάσεις της καλλιτεχνικής του πορείας. Η πρώτη αίθουσα εστιάζει στα έργα του από τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένης μια πλειάδας μεγάλης κλίμακας γλυπτών που είχε δημιουργήσει στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό αναζητώντας το νόημα της γλυπτικής. Η δεύτερη αίθουσα είναι ένα μονοπάτι ανακάλυψης των akari φωτιστικών γλυπτών, εμπνευσμένων από τα παραδοσιακά φανάρια και τις υφές αλλά και γλυπτών από χάλυβα και ορείχαλκο. Στον τελευταίο χώρο, ο επισκέπτης ταξιδεύει μέσα από τις πέτρινες δημιουργίες του Noguchi, έργα χαρακτηριστικά των τελευταίων χρόνων του· πρόκειται για την πρώτη ομαδική παρουσίαση των έργων σε άλλον χώρο από το Isamu Noguchi Garden Museum στην Ιαπωνία.

«Είναι απολύτως αληθινό ότι οτιδήποτε έχει αξία στο τέλος μένει ως δώρο. Ποια άλλη αξία έχει η τέχνη;» είχε πει ο καλλιτέχνης.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024